ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Organik Çilek Sempozyumu

           HÜYÜK – Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizesinde, Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda başlayan çalıştay, “Hüyük çileğinin dünü ve bugünü” konulu sinevizyon gösterimi ile başladı.  ..

Organik Çilek Sempozyumu

           HÜYÜK – Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün organizesinde, Hüyük Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda başlayan çalıştay, “Hüyük çileğinin dünü ve bugünü” konulu sinevizyon gösterimi ile başladı. 
            Hüyük İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, burada yaptığı konuşmada, ilçede organik çilek üretiminin son yıllarda arttığını söyledi.
            Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş ise, organik çilek üretiminin bölgede marka haline geldiğini anlatarak, bu üretime destek veren isim, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
            Hüyük Kaymakamı Bayram Türker de, Hüyük ilçesinin Konya’da organik çilek üretiminde öncü bir ilçe olduğunu, organik çilek markasının ise 1990’lı yıllardan itibaren ilçe adına tescillenerek yöre ile özdeşleştiğini ifade etti. 
            KOP İdaresi Başkanı Prof.Dr.Mehmet Babaoğlu ise, Hüyük ilçesinin kalkınmakta olan bir ilçe olduğunu bildirdi. Kurumlar arası işbirliğiyle bölgede son derece güzel tablonun ortaya çıktığına işaret eden Babaoğlu, Konya’da organik üretimde çileğin birinci sırada yer aldığını aktardı.
            Çalıştaya Beyşehir,Hüyük, Akören, Bozkır, Derbent, Doğanhisar, Derebucak ve Yunak ilçe kaymakamları ile Selçuk ve Çukurova üniversitesinden akademisyenler, ilçe ve belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL