ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Pazarlamacıya “gasp tuzağı” iddiası

        Konya ve çevresinde kendi otomobiliyle sağlık malzemeleri pazarlayan Seydişehir ilçesinde ikamet eden M.A.A. (50), bir sosyal paylaşım sitesinde kendisini başka bir isimle tanıtan üniversite 2. sınıf öğrencisi E.A. (22)..

Pazarlamacıya “gasp tuzağı” iddiası

        Konya ve çevresinde kendi otomobiliyle sağlık malzemeleri pazarlayan Seydişehir ilçesinde ikamet eden M.A.A. (50), bir sosyal paylaşım sitesinde kendisini başka bir isimle tanıtan üniversite 2. sınıf öğrencisi E.A. (22) ile tanıştı. Pazarladığı ürünlerin satışında birlikte çalışmayı teklif ettiği M.A.A. ile Beyşehir’de iki kez buluşan E.A, M.A.A. ile ortaklık şartlarını konuştu. 

        Bademli köyü yakınlarındaki son buluşmalarında, M.A.A, genç kızla otomobilde konuşurken yüzü maskeli kişilerin saldırısına uğradı. Kısa süreli boğuşmanın ardından kendisine bıçak çekildiği ve darp edildiğini ileri sürdüğü saldırganların elinden kurtulmayı başaran M.A.A, yaya olarak gittiği Bademli Köyü’nde Jandarma’ya telefonla gasp edildiğini ileri sürerek olayı ihbar etti. M.A.A. olay yerine sevk edilen ambulansla kaldırıldığı Beyşehir Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından taburcu edildi.
          Daha sonra Jandarmaya müracaatta bulunan M.A.A., sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla tanıştığı ünversite öğrencisi genç kız ve arkadaşları tarafından 30 bin dolarlık sağlık malzemelerinin bulunduğu otomobilinin gasbedildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. M.A.A, ifadesinde, otomobilde konuştuğu üniversite öğrencisi genç kızın çakmağı yakmasının ardından aracının etrafını maskeli kişilerin sardığını, genç kızı olaydan sonra görmediğini söyledi. Beyşehir’deki evinde gözaltına alınan E.A, ifadesinde suçunu itiraf etti. 
        Jandarma ekipleri, E.A’nın ifadesi doğrultusunda Beyşehir ve Hüyük’te 7 kişiyi daha gözaltına aldı. Zanlılardan ikisi jandarmadaki sorgunun ardından, ikisi savcılıkça serbest bırakıldı. Genç kız ve 3 arkadaşı ise çıkarıldığı mahkeme tarafından “nitelikli gasp” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Üniversite öğrencisi genç kızın çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunduğu öğrenildi. 
        Bu arada, gasp edilen otomobil daha sonra Beyşehir ilçe merkezinde terk edilmiş vaziyette bulundu. Otomobilde ise sağlık malzemelerine rastlanmadı. Olay yerinde ele geçirilen suç aleti bıçak, plastik kelepçe ve cep telefonuna Jandarma tarafından el konuldu. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL