ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Rastgele balıkçı

BEYŞEHİR – 3 aydır devam eden av yasağının son bulmasının ardından Beyşehirli balıkçılar tekneleriyle göle açılıp ağlarını sererek yeni sezona ‘merhaba’ diyecek. 15 Haziran’dan itibaren avlanmanın serbest olduğu yeni av..

Rastgele balıkçı

BEYŞEHİR – 3 aydır devam eden av yasağının son bulmasının ardından Beyşehirli balıkçılar tekneleriyle göle açılıp ağlarını sererek yeni sezona ‘merhaba’ diyecek.

15 Haziran’dan itibaren avlanmanın serbest olduğu yeni av sezonu  başlayacak. Ancak, serbest sezonda da avcılık belirli kurallar dahilinde yapılabilecek.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na ilişkin Yönetmeliğin 16’ıncı maddesi uyarınca, avlanmanın serbest olduğu dönemde 26 santimden küçük sudak ve kadife balığı ile 40 santimden küçük sazan balığının avlanması yasak olacak. Avcılar, kendi avlak sahaları dışında su ürünleri avcılığı yapamayacak.

OLTA AVCILIĞINDA HER YER YİNE SERBEST DEĞİL…

Yasak sonrası serbest zamanda olta avcılığı 3/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını düzenleyen tebliğ uyarınca,  amatör amaçlı avcılık kurallarına uymak ve bakanlık il müdürlüklerince belirlenen yerlerin dışına çıkmamak şartıyla; bir amatör balıkçı en fazla 1 olta takımı ve olta takımı başına 3 adet iğneyi geçmemek, sudak ve kadife balığında 26 santim, sazangillerde 40 santim olan boy limitine ve 10 adet sayı sınırına uymak kaydıyla avlanma yapabilecek.

Sayı ve toplam ağırlık limiti olarak; sudak ve sazangillerden avlanılan balık tek tür veya karışık olarak 10 adet, avlanılan balık türü tek veya karışık olarak 5 kilogramı geçmemek kaydıyla avlanma yapılabilecek.  Beyşehir Gölü’nde olta ile sadece Eşrefoğlu Köprüsü ile Karaburun ve Isparta sınırında Pereme ile Sulak (Cennet) mevkisi arasında kalan bölümde avlanma yapılabilecek. Bunun dışında göl kıyılarında amatör de olsa olta ile avlanma yapılmasına izin verilmeyecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL