ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ribat aşevi doyuruyor

           BEYŞEHİR – Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ve Aşevi Müdürü Hasan Kaya’yı ziyaret ederek, Derbent ilçesinde verilen aşevi hizmetlerinden dolayı teşekkür eden..

Ribat aşevi doyuruyor

 

         BEYŞEHİR – Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük ve Aşevi Müdürü Hasan Kaya’yı ziyaret ederek, Derbent ilçesinde verilen aşevi hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Acar, amaçlarının ilçe merkezinde gerçekleştirilen bu hayır faaliyetini Nisan ayından itibaren kasaba ve köylere de ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Derbent’in küçük bir ilçe olması nedeniyle Türkiye’nin diğer illerine göre gelir seviyesinin oldukça düşük olduğuna vurgu yapan Acar, bu anlamda 4-5 yıl önce Ribat Eğitim Vakfı’nın ilçeye şube açarak verdiği aşevi hizmetinin çok anlamlı hale geldiğini söyledi.

Aşevi’nin çok kaliteli ve güzel bir çalışmaya imza attığını belirten Acar, “Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile köylerin ve kasabaların da mahallemiz olması itibariyle Nisan ayından itibaren köy ve kasabalarımıza da yemek servisi başlatıyoruz. Dolayısıyla kapasitemizi iki katına çıkartıyoruz. Bu anlamda sizlerin de katkınız bir kat daha artacak. Bu anlamda aşevimize çok teşekkür ediyorum.”dedi.

DİĞER İLÇELERE DE AŞEVİ HİZMETLERİ YOLDA…

Ribat Eğitim Vakfı Konya Aşevi Müdürü Hasan Kaya ise, Derbent Belediye Başkanlığı’nın önderliğinde Derbent ilçesine 4 yıl önce bir şube açtıklarını hatırlatarak, “4 yıldır Derbent ilçemizde turfanda bir şekilde hizmetlerimiz devam ediyor. Başkanımızın destekleri, hayır sahibi Müslümanların yardımlarıyla sıcak aş hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Hedeflerimiz arasında şube sayımızı artırmak da var. İnşallah Konya Aşevi olarak diğer ilçelerimize de gireceğiz. Belki geç kalınmış bir proje ama, çok hızlı bir şekilde bunu telafi edeceğiz. Önce Konya’nın diğer ilçelerinde, sonra da diğer ilçelere açılacağız. Şu anda Konya’nın dışındaki Kütahya ve Kayseri’de de şubelerimiz var. Yani hizmet ağımız çok geniş”diye konuştu.

BİN 500 KİŞİYE SICAK AŞ… YATALAK HASTALARA EVİNDE HİZMET…

Kaya, Konya Aşevi Mutfağı’nda günlük  taze ekmeğiyle birlikte bin 500 ihtiyaç sahibi kişiye sıcak aş hizmeti verdiklerini, bunlardan yatalak durumda olan 70 kişiye ise mobil araçlarla evlerine kadar bu hizmeti götürdüklerini belirtti. Kaya, Aşevi olarak özellikle aşure yapılan muharrem ayında kapasiteyi yükselttiklerini de belirterek, “Bizim çalışanlarımız ile birlikte hizmet anlayışımız şu şekilde; önümüze koyup yemeyeceğimiz hiçbir şeyi bu ihtiyaç sahiplerine yapmıyoruz. Yani beş yıldızlı bir otelin mutfağında nasıl yemek yapılıyorsa, hizmet veriliyorsa, nasıl temiz ve nezih bir şekilde, empati yaparak hizmet vermeye çalışıyoruz. Şahsım ve personelim bu anlayışla hizmet veriyor.”dedi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük de, Ribat Eğitim Vakfı’nın eğitim hizmetlerinden söz ederken,  vakfın yaşanan felaketlerde de insanların yardımına koştuğunu anlattı. Son olarak vakfın Suriye için 20 TIR dolusu gıda ve giyim malzemesinden oluşan yardımı bölgeye gönderdiğini aktaran Büyük, “İnşallah halkımızın bu teveccühü devam ettiği sürece Ribat Eğitim Vakfı’nın çalışmaları da devam edecektir. Bu konuda dualarınızı bekliyoruz.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL