ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sanatçıların köyü, İlgi Çeken Yer Oldu

HÜYÜK – Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu ve mimari olan Mehmet Taşdiken, köyün kurulduğu günden bugüne kadar çok ilgi çeken, merak edilen bir yer haline geldiğini söyledi…

Sanatçıların köyü, İlgi Çeken Yer Oldu

HÜYÜK – Sanatçıların kerpiç evlerinin bulunduğu Sonsuz Şükran Köyü’nün kurucusu ve mimari olan Mehmet Taşdiken, köyün kurulduğu günden bugüne kadar çok ilgi çeken, merak edilen bir yer haline geldiğini söyledi.

Taşdiken, yaptığı açıklamada,bu tür çalışmaların hem lokasyon, hem da insanların buraya gelip gitmesi açısından oldukça zor olmasına rağmen Sonsuz Şükran Köyü’nü kurmaktaki hedeflerine ulaştıklarını söyledi. İstanbul ve diğer şehirlerde yaşayan sanatçıların sanatçı köyüne gelip gitmesi için birkaç araç değiştirmek zorunda kaldıklarını anlatan Taşdiken, bütün bunlara rağmen Sonsuz Şükran Köyü’nün sadece yaz ayları içerisinde değil, kışın da etkinlik yapılan, hem de yaşanılan bir yer haline geldiğini belirtti.

Tam düşündükleri gibi bir yer olması için biraz daha zamana ihtiyaç bulunduğunu da anlatan Taşdiken, şunları kaydetti:

 “Biraz objektif bakmamız lazım her şeye. Şu anda 30 hanede insanlar yaşıyor, geliyor, gidiyor. Kışın etkinlik yapıyorlar. Bayramlarda, yılbaşlarında, değişik zamanlarda burada çalışmalar yapıyorlar. Üniversiteler dahil, bu sene Bahçeşehir Üniversitesi Selçuk Üniversitesi ile  birlikte onlar da çalışmalara katıldılar. Yabancı arkadaşlarımız, ressam, heykeytıraş ve sanatın diğer kollarındaki arkadaşlarımız buraya çok ilgi gösteriyorlar. Bir defa şunu söyleyeyim; burası çok ilgi çeken, merak edilen bir yer haline geldi. Mesela, bundan bir süre önce burada Macarlar, Almanlar, Avusturyalıar’ın yaptığı çok değerli bir çalışma oldu. Birlikte yaptık bu çalışmayı. Bu yörenin ses kayıtlarıydı yapılan çalışma. Bu yörede olan doğal ses kayıtlarını bu uluslararası grup ses kayıtlarını aldı ve dünya ses haritasına işledi. Bu çok önemli bir kayıt, yeni başlayacak bir çalışma bu. Onun dışında da havadan bölgeyi çektiler, Eşrefoğlu Camisi dahil Meke’ye kadar.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL