ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sazlıklarda Kaçak Av

  Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Jandarma ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda, kaçak avcılarla görevliler arasında zaman zaman sahil kesiminde ve tatlı sularda kovalamaca da yaşanabiliyor. Ekipler, yasak dönemde kaçak avlanmada..

Sazlıklarda Kaçak Av

 

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Jandarma ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda, kaçak avcılarla görevliler arasında zaman zaman sahil kesiminde ve tatlı sularda kovalamaca da yaşanabiliyor. Ekipler, yasak dönemde kaçak avlanmada en çok tercih edilen sazlıklar arasına saklanmış balıkçı tekneleri ve ağlarını da bulup ortaya çıkarıyor. Kaçak avlanma, fotoğraf ve video görüntüleriyle de desteklenerek tespit ediliyor. Hüyük ilçesinin Beyşehir Gölü’ne sahili bulunan Kıreli beldesi ve Tolca köyünde tarım görevlileri ile jandarma ekiplerinin koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarda, göl içerisindeki sazlıklar arasına gizlenmiş çok sayıda balıkçı teknesi, damboz ve ağ ele geçirildi. Kaçak avlananların yakalanmamak için kullandıkları sazlıklar arasında üzeri kamış ve sazlarla örtülerek gizlenmiş balıkçı tekneleri içerisindeki ağlarla birlikte bulundu. Balıkçı tekneleri ve ağlarla birlikte kaçak avlanma hazırlığı içerisinde olduğu ileri sürülen 4 kişiye su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle toplam 10 bin liralık idari para cezası uygulandı. 

Yapılan denetim ve kontrollerde ele geçirilen toplam 12 bin 600 metrelik balıkçı ağına el konulurken, kaçak av için Göle indirilen 4 balıkçı teknesi de görevliler tarafından tekrar karaya çıkarıldı. Bu arada, denetimlerde balıkçıların özellikle sazlık kesimlerde sık kullandığı ‘damboz’ adı verilen salların da kıyıdaki sulardan karaya çıkarıldığı bildirildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL