ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

SBS ve PYBS maratonu sona erdi

          BEYŞEHİR – Beyşehir’de hafta sonu 5 ayrı okulda seviye belirleme sınavı (SBS) heyecanı yaşandı. Sınav nedeniyle polis, sınavın yapılacağı okul girişlerinde önlem aldı.Öğrenciler, üst aramasından..

SBS ve PYBS maratonu sona erdi

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir’de hafta sonu 5 ayrı okulda seviye belirleme sınavı (SBS) heyecanı yaşandı. Sınav nedeniyle polis, sınavın yapılacağı okul girişlerinde önlem aldı.Öğrenciler, üst aramasından geçirilerek sınava alındı. Bu arada, öğrenciler sınavın yapıldığı sınıflarda ter dökerken, okul bahçesinde bekleyen aileleri ise dışarıda heyecan yaşadı. Bazı bayan öğrenci velileri, çocuklarını bahçede el örgüsü yaparak beklerken, bazıları ise sınav boyunca çocuklarının başarısı için dua etti, Kuran-ı Kerim okudu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Cumartesi günü saat 10.00’da başladı, 12.00’de sona erdi. 2 saat boyunca 100 soruya cevap verebilmek için ter döken öğrencilerin  sınav hakkındaki genel görüşü matematik sorularının çok zor olduğu yönündeydi. 

İlköğretim 5, 6, 7 ve ortaöğretim 9, 10 ve 11. sınıflar için düzenlenen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) Beyşehir’de de yapıldı. Türkiye saatiyle saat 10.00’da, merkezi sistem sınavıyla gerçekleşti. Sınavda her sınıfın müfredat programlarına uygun, Türkçe, Türk Edebiyatı-Dil ve Anlatım, Matematik, Fen ve Teknoloji, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler, Sosyal Bilimler alanlarından testler yer aldı. PYBS ‘de her sınıf öğrencisine 100 soru için 120 dakika süre verildi.
      Sınav sonuçlarının 3 Ağustos 2012 tarihinden itibaren açıklanması planlanıyor.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL