ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Sinekle mücadelede teknik çalışmalar başladı

         BEYŞEHİR – Geçtiğimiz aylarda Beyşehir’de yapılan incelemelerde bölgede görülen simulium adı verilen kara sinekler ile mücadele konusunda da yol haritası çizildi.        Geçtiğimiz yaz..

Sinekle mücadelede teknik çalışmalar başladı

 

       BEYŞEHİR – Geçtiğimiz aylarda Beyşehir’de yapılan incelemelerde bölgede görülen simulium adı verilen kara sinekler ile mücadele konusunda da yol haritası çizildi.
       Geçtiğimiz yaz ayında Beyşehir’de görülen sineğin Bakanlık tarafından gelen yetkililerce türünün belirlendiğini söyleyen Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı; “Bakanlık yetkilileri havzamızda incelemeler yaparak numuneler almışlardı.Alınan numunelerde sinek türünün Similum adı verilen bir kara sinek türü olduğu belirlendi.  Bizim yaptığımız ilaçlamalarla bu sinekle mücadelenin olanaksız olduğu Bakanlık yetkililerince belirlendi. Similum sineğinin yok edilmesi için bölgemizde inceleme yapan ekip tekrar Beyşehir’e geldi. Hem Beyşehir merkezinde, hem de Beyşehir Gölü havzasında yeni numuneler aldılar. Teknik çalışmalara başladılar. Sineklerle mücadele konusunda yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak ta bir yol haritası çizdik. Biz bu sinek türünün yok edilmesi için imkanlarımızı seferber ederek, vatandaşlarımız rahat bir yaz geçirmesini temenni ediyoruz” dedi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL