ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Siyasetçiler Mektepli Oldu

      BEYŞEHİR – Beyşehir’de bu yıl içerisinde gerçekleştirilen ve 8 hafta süren AK Parti Siyaset Akademisi ‘Lider Ülke: Türkiye 2” programını başarı ile tamamlayan isimlere düzenlenen törenle sertifikaları..

Siyasetçiler Mektepli Oldu

      BEYŞEHİR – Beyşehir’de bu yıl içerisinde gerçekleştirilen ve 8 hafta süren AK Parti Siyaset Akademisi ‘Lider Ülke: Türkiye 2” programını başarı ile tamamlayan isimlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından göl kenarındaki Yalı Balıkevi’nde düzenlenen sertifika törenine AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan, Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Göksu,Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş,partili belde belediye başkanları, AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, partililer ve siyaset akademisine katılan isimler iştirak etti.

Törenin açılışında kürsüye gelen AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, bu tür eğitim programlarının amacının siyasette kaliteyi artırmak olduğunu dile getirerek, siyasetçilerin ülkeleri yönetip geleceğini şekillendiren insanlar olduğunu belirtti, “O yüzden siyasetçinin eğitimli, donanımlı ve her şeyden önce dürüst olması lazım. Bu eğitim programlarımızın amacı da budur”dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarının eğitime verdiğe öneme dikkate çekerek, dönemlerinde diğer iktidarlardan farklı şeyler yaşandığını belirtti, “İlk defa eğitime AK Parti iktidarında çok büyük bir bütçe ayrıldı ve bu konuda çok ciddi adımlar atıldı. Partimiz, teşkilatı içerisinde de eğitim noktasında çok ciddi adımlar attı. Bunlardan en önemlisi de siyaset akademisidir. Bu akademi programlarıyla ilgili önemli olan buradaki alınan bilgileri unutup kaybetmek değil, almış olduğumuz bu değer ve kazanımları hayatımızın diğer zamanlarında ve farklı alanlarında da sürekliliğini taşıyabilmektir. Eğitimin amacı da zaten budur. Eğitim bir anlık değildir, inşalah bu bilgiler ve detaylar geleceğimize ışık tutacaktır.”dedi.

AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan ise, içlerinde bugün Türkiye’nin nereden nereye gittiğini çok iyi analiz eden insanlar olduğunu vurgulayarak, “Bizler her alanda kalkınmayı gerçekleştirdiğimiz gibi, belki yatırımın, çalışmanın en büyüğünün yapılması gereken saha, siyaset sahasının temizlenmesi, siyasetin ahlaklı ve faziletli bir zemine getirilmesi hedisesiydi. Kalkınmanın ve gelişimin de ötesinde, reformist hareketleri yapan başbakanımız buraya da siyaset akademisi ile mührünü vurdu. Öyle bir dönemi geride bıraktık ki, sizler çok iyi biliyorsunuz, o dönemin adını; ‘dün dündür, bugün bugündür’. Şimdi nereye geldi? Şimdi ‘siyasetin tek limanı ahlaktır’ dönemine geldi. Şimdiki slogan bu arkadaşlar. Aramızda herkes AK Partili olmak durumunda değil, siyaset akademisinin farklı kesimlerden öğrencileri var, ama bu platformun temel anlayışı da bu.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Siyaset Akademisi’ni başarıyla tamamlayan, aralarında Türkiye çapında dereceye giren isimlerin de olduğu 204 katılımcıya sertifikaları törene iştirak eden AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ve parti yöneticileri tarafından verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL