ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Su kuşlarının bayramı

   BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda kar yağışı ve soğuklarla birlikte açlık tehlikesi ile karşı karşı kalan su kuşlarını Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, simit..

Su kuşlarının bayramı

 

 BEYŞEHİR-Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda kar yağışı ve soğuklarla birlikte açlık tehlikesi ile karşı karşı kalan su kuşlarını Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ve Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, simit ve ekmeklerle besledi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Belediye Meclisi Üyesi Hasan Takavcı, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşan Beyşehir Gölü kıyılarında gezinti yaptı.

Bu sırada göl kıyısında beyaz martı ve sakar meke gibi türleri ekmekle besleyen bir vatandaşla karşılaşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı sahilde satılan bir simitçiden simit satın alarak açlık yaşadığı gözlenen su kuşlarını besledi. Bu arada, Zabıta görevlileri de kıyıda su kuşlarının beslenmesi için bölgeye çok sayıda ekmek getirirken, Kaymakam Başıbüyük, Belediye Başkanı Taşcı Alaeddin Keykubat Adası’na ulaşımı sağlayan ahşap köprü üzerinde ve kıyılarda açlık yaşayan su kuşlarını elleriyle besledi. Çevrede gezinti yapan gençlerin de eşlik ettiği ekmekle besleme faaliyetleri esnasında su kuşları kıyılarda birbirleriyle adeta ekmek kapma yarışına girdi. Martıların havada, mekelerin ise kıyıda su üzerinde ekmek kapma yarışı ortaya güzel görüntüler çıkardı.

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl son derece verimli bir kış döneminin yaşandığını belirterek, “Her tarafta kar var, yağışlar çok bereketli. Bunlar tabi beraberinde doğal hayat ve yaban hayvanları için açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalınması durumunu getirebiliyor. Ama, Beyşehir Gölü kıyısında açlık yaşayan su kuşlarını vatandaşlarımız ekmek ve simitlerle beslediği için pek fazla sıkıntı olmuyor. Burada her şey çok güzel. Muazzam bir tabiat güzelliği var ve Beyşehir beyaz gelinliğe büründüğü zaman daha farklı bir görüntü sergiliyor. Özellikle Konyalılar’ın bu güzellikleri mutlaka görmelerini isterim.Gelsinler burada su kuşlarını bizim gibi elleriyle beslesinler.Bu  bence en güzel terapi”diye konuştu.

Beyşehirliler’in göl kıyılarında su kuşlarının beslenmesi konusunda oldukça duyarlı olduğunu, bu durumun takdire şayan olduğunu da dile getiren Taşcı, şunları kaydetti:

 “Sürekli burada bu manzarayla karşılaşıyoruz. Bir vatandaşımız geldiğimizde ekmekleri toplayıp gelmiş, su kuşlarını besliyor. Bu yaklaşımı doğadaki diğer hayvanlar için de sergilememiz gerekiyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL