ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Su kuşlarının simitçi dostu

          BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde yaşayan su kuşlarının simitçi dostu Nadir Ülkar, kuşları hamur işi beslenme tarzına alıştırınca bu konuda yöre halkına da örnek oldu. Milli Park..

Su kuşlarının simitçi dostu

 

        BEYŞEHİR – Beyşehir Gölü’nde yaşayan su kuşlarının simitçi dostu Nadir Ülkar, kuşları hamur işi beslenme tarzına alıştırınca bu konuda yöre halkına da örnek oldu. Milli Park sahasında yaşayan su kuşlarının simitçi dostu Ülkar, görenlerin ilgisini çekiyor.
        Beyşehir’de el arabasıyla dolaşarak simitçilikle geçimini sağlayan 53 yaşındaki, 4 çocuk babası Nadir Ülkar’ın göl kıyısında yaşayan su kuşlarıyla yaklaşık 5 yıldır devam edegelen dostluğu  görenleri şaşırtıyor.  Ülkar, gökyüzünde kanat çırpan onlarca martıyı kendine özgü sesiyle  çağırarak göl kıyısındaki festival meydanında simit arabasının etrafına kısa sürede toplayabiliyor. 2007 yılından bu yana Beyşehir Gölü kıyısına gelerek su kuşlarını simit, poğaça, bayat ekmekle besleyen simitçi, ilçe halkına da örnek olduğuna inanıyor.
         Beyşehir Gölü’nde beyaz martı ve sakar  mekelerin artık kendisini sesinden tanıdığını belirten Ülkar, “Bana alıştılar artık, ne dersem onu yaparlar, ‘kon’ dediğim zaman konarlar. Havadayken çağırdığımda gelirler, seviyorlar beni kendime iyice alıştırdım. Su kıyısındaki mekeler de aynı, çağırdım mı gelirler”diye konuştu.
         Balıkla beslenen martılar ile otla beslenen sakar meke gibi türlerin artık hamur işi beslenmeye alıştığını ve yemeleri için attığında kapabilmek için adeta birbirleriyle yarıştığını belirten Ülkar, günde sattığı 100 simitin yüzde 10’unu onları beslemek için ayırdığını kaydederek, şunları söyledi: “Kuşlarla artık dost gibi oldum. Beyşehir halkına çağrıda bulunuyorum; bayat ekmekleri çöpe atmayalım, burada kuşlara atalım. Hep beraber onları besleyelim. Her canlının Allah’ı zikrettiğine inanıyorum. Bunlar da Allah’ı zikreder. Allah rızası için atıyorum. Günde 10-15 simit atıyorum, arada poğaça, bayat ekmek getirip onlara yediriyorum. Bu davranışımla herkese örnek olduğuma inanıyorum.Tek şikayetim, bazen bazı çocuklar taş atıyor. Taş atmamalarını istiyorum, çünkü taş atılması onları ürkütüp, korkutuyor.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL