ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Süt üreticilerine eğitim

       BEYŞEHİR-Beyşehir merkez ve 4 ayrı mahallesinde yapılan eğitim toplantılarına toplam 190 süt üreticisi katıldı. Beyşehir Süt Üreticileri Birliği ile Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde..

Süt üreticilerine eğitim

       BEYŞEHİR-Beyşehir merkez ve 4 ayrı mahallesinde yapılan eğitim toplantılarına toplam 190 süt üreticisi katıldı. Beyşehir Süt Üreticileri Birliği ile Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde Beyşehir Ziraat Odası Toplantı Salonu’nun yanı sıra Yenidoğan, Gökçimen, Bayındır ve Bayavşar Mahallelerinde süt üreticilerine proje çerçevesinde eğitimler verildi.
        Kaliteli süt üretimi ve sağım hijyeni hususlarında Ziraat Mühendisi Esen Egemen tarafından verilen eğitim faaliyetlerinin bazılarına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün yanı sıra, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Erdir ve süt üreticileri katıldı.
        Bayındır Mahallesi’ndeki eğitim toplantısında konuşan Kaymakam Başıbüyük, sağlıklı süt üretiminin önemine vurgu yaptı.
        İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka da, yapılan bu eğitimlerin önemine dikkat çekti. Üreticilerin daha fazla bilinçlendirilmesi için bu eğitimlere devam edileceğini belirten Karşıyaka, hayvanlardan insanlara geçen Zoonoz hastalıklar açısından sağım hijyeninin önemli olduğunu belirtti.
        Beyşehir Süt Üreticileri Birliği Başkanı Murat Erdir de, birlik olarak bu tür çalışmalara her zaman katkı ve destek sunacaklarını kaydetti. Erdir, insan ve hayvan sağlığı, kaliteli süt üretimi ve sağım hijyeniyle ilgili üretimden tüketime kadar geçen zincirin kontrolünün çok önemli olduğunu söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL