ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Suyla buluşan meralar yüz güldürdü

  Adaköy beldesinde hayvancılık yöre insanı için önemli gelir kapısı. Ancak, son yıllarda artan girdi maliyetleri yüzünden sıkıntı yaşayan yöre sakinlerinin, meralarının suyla buluşmasının ardından yüzü güldü. Adaköy Belde Belediye..

Suyla buluşan meralar yüz güldürdü

 

Adaköy beldesinde hayvancılık yöre insanı için önemli gelir kapısı. Ancak, son yıllarda artan girdi maliyetleri yüzünden sıkıntı yaşayan yöre sakinlerinin, meralarının suyla buluşmasının ardından yüzü güldü.

Adaköy Belde Belediye Başkanı Nihat Ulu, yaptığı açıklamada, bölgenin en önemli gelir kaynağının hayvancılık olduğunu anımsattı.  Beldede yaklaşık 800 büyükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Ulu, bunların ise çevredeki meralardan beslenimini sağladığını vurguladı.

Ancak, yağış olmayan dönemlerde çayır bitkisi yönünden meralarda sıkıntı yaşandığını dile getiren Ulu, şu bilgileri verdi:

“Bölgemizden geçen Kargılı Çayı üzerinde, Belediye olarak yaptığımız girişimler sonucu DSİ Bölge Müdürlüğü’ne bir sulama bendi inşa ettirdik. Yağış olmayan dönemlerde dere yatağı da çekildiğinden bu savağı kapatıyoruz ve su şişme yapıyor. Alttan merayı şişen bu su besliyor. Buradaki meralarda çayırı yetiştirerek hayvanlar için çok güzel bir beslenme alanı oluşuyor. Burası meraya hayat veren bir su kaynağı haline geldi ve projenin devreye girmesinin ardından bölgemizdeki besicilerin kaderi de değişti diyebiliriz. Çünkü, bölgemizdeki yaklaşık 800 büyükbaş hayvanın tamamına yakını yıl içerisinde 5-6 ay gibi sürelerde bu meralardan besin ihtiyacını karşılıyor.”

Suyla buluşarak zengin bir çayır bitkisi yapısına kavuşan meradan çevredeki beldelerde yaşayan besicilerin de istifade ettiğini vurgulayan Ulu,  “Bu şişirme bendi, Adaköy ile birlikte iki köye birden ortaklaşa hizmet vermektedir. Aynı zamanda sadece meraları değil, Adaköy’ün batı tarafındaki Apsıngır Ovası’ndaki ürünleri de sulamaktadır. Beldemizin tüketeceği sebzelerin büyük bölümü burada üretilmektedir. Adaköy’ün meşhur yeşil fasülyesi de yine bu şişirme bendi sayesinde rahatlıkla sulanabilmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL