ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Tarım alanları suya doyacak

            BEYŞEHİR-Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerindeki tarım alanları hayata geçirilecek gölet ve sulama projeleri ile suya doyacak. Hüyük ilçesine bağlı Pınarbaşı ile Suludere köylerinin gölet ve..

Tarım alanları suya doyacak

 

          BEYŞEHİR-Beyşehir, Derebucak ve Hüyük ilçelerindeki tarım alanları hayata geçirilecek gölet ve sulama projeleri ile suya doyacak. Hüyük ilçesine bağlı Pınarbaşı ile Suludere köylerinin gölet ve sulama projeleri bu yıl ihale edilecek. 2013 yılına teklif edilen göletler ve sulama projeleri arasında ise Beyşehir Karaali ve Emen, Hüyük İlmen, Çavuş, Burunsuz, Mutlu, Göçeri ve Çamlıca kasabaları ile Derebucak Çamlık göleti ve sulaması yer alıyor.
       Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya Milletvekili Gülay Samancı, Konya’da devam eden, tamamlanan ve planlanan sulama projeleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Gelecek 15-20 yılda tüm dünyada gıda üretiminin hayati önem taşıdığını, AK Parti hükümeti olarak kendilerinin de buna yönelik çalışma yapıp birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Samancı, bu kapsamda Konya’nın da önemli bir merkez olmaya devam edeceğini kaydetti. Samancı şunları dile getirdi: “Küresel iklim değişikliği sebebiyle tüm dünyada yaşanan iklim değişikliği Konya’yı da yakından ilgilendiriyor. Küresel iklim değişikliği sebebiyle dünyanın pek çok yerinde gıda sıkıntısı olacak. Gelecek 15 – 20 yıl içerisinde en önemli sektörler ise gıda üretimi ve dolayısıyla da tarım olacak. Ülke tarımında Konyamızın da bu bağlamada özel bir yeri var. Geleceği görerek sağlam adımlarla AK Parti Hükümeti olarak halkımız için yatırımlara süratle devam ediyoruz. Konya’da şu ana kadar işletmeye açılan 3 sulama ve göleti inşaatı; devam eden 7 sulama ve göleti; 2012 yılında inşaat ihalesi yapılacak olan 9 sulama ve göleti; planlama ve proje çalışması devam eden 24 adet sulama ve göleti; toplamında ise 43 sulama ve göleti projemiz bulunuyor. Dolayısıyla hükümet olarak ülkemizin dört bir köşesine hizmet bayrağını taşıma gayreti ve azmi içerisinde halkımıza ve bölgemize hizmet vermenin gururu ile daha önce sulanabilen alanların sulamaz hale gelmeden kış sularının depolanması ile yaz aylarında yaşanan kuraklığı en hafif şekilde atlatarak çiftçimize destek verip, sulanmadık hiçbir toprak kalmayacak şekilde gölet ve sulama kanalları inşaa ediyoruz.”dedi.
          İnşaatı devam eden gölet ve sulama projeleri hakkında bilgiler veren Samancı, 2012 yılında ihalesi yapılacak göletler ve sulamalarını ise şöyle sıraladı:

 1-MERAM İNLİCE GÖLETİ VE SULAMASI

2-ILGIN BELEKLER GÖLETİ VE SULAMASI

3-DOĞANHİSAR İLYASLAR GÖLETİ VE SULAMASI

4-SEYDİŞEHİR OĞLAKÇI GÖLETİ VE SULAMASI

5- HÜYÜK PINARBAŞI GÖLETİ VE SULAMASI

6-DOĞANHİSAR KONAKKALE GÖLETİ VE SULAMA İNŞAATI

7-HÜYÜK SULUDERE GÖLETİ SULAMASI

8-GÜNEYSINIR ALANÖZÜGÖLETİ VE SULAMASI

9- MERAM ÇUKURÇİMEN GÖLETİ VE SULAMASI

 

Samancı’nın açıkladığı 2013 yılına teklif edilen göletler ve sulama projeleri ise şöyle sıralandı:

 

 

 1- ILGIN BALKI GÖLETİ  VE  SULAMASI

 2 – HADİM GÖYNÜKIŞLA GÖLETİ VE SULAMASI

 3 – SEYDİŞEHİR KARACAÖREN GÖLET VE SULAMASI

 4 – MERAM GÖKYURT GÖLETİ VE SULAMASI

 5 – MERAM GÜNEYDERE GÖLETİ VE SULAMASI

 6 – SARAYÖNÜ BAHÇESARAY GÖL.  VE SULAMASI

 7 – TAŞKENT AFŞAR GÖLETİ VE SULAMASI

 8 –  HÜYÜK İLMEN GÖLETİ VE SULAMASI

 9 – BEYŞEHİR KARAALİ GÖLETİ VE SULAMASI

10 -GÜNEYSINIR GÖLETİ VE SULAMASI

11 -DOĞANHİSAR -2 GÖLETİ VE SULAMASI

12 -SEYDİŞEHİR ORTAKARAÖREN GÖLETİ VE SULAMASI

13-DEREBUCAK ÇAMLIK GÖLETİ VE SULAMASI

14 -BOZKIR DEREİÇİ GÖLETİ VE SULAMASI

15 -HÜYÜK ÇAMLICA GÖLETİ VE SULAMASI

16 – ILGIN AŞAĞIÇİĞİL GÖLETİ VE SULAMASI

17 – SEYDİŞEHİR KESECİK GÖLETİ VE SULAMASI

18 –  HÜYÜK ÇAVUŞ GÖLETİ VE SULAMASI

19 –  HÜYÜK MUTLU GÖLETİ VE SULAMASI

20 – HÜYÜK BURUNSUZ GÖLETİ VE SULAMASI

21 – HÜYÜK GÖÇERİ GÖLETİ VE SULAMASI

22 – SEYDİŞEHİR BOSTANDERE YÜKSELT. VE SUL.

23 -BEYŞEHİR EMEN SULAMASI

24 -TAŞKENT BALCILAR GÖLETİ VE SULAMASI 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL