ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Terörle Müzakere Yapılmaz

  BEYŞEHİR – MHP Konya Milletvekili Bal sözlerine şu şekilde devam etti; “AKP Hükümeti 2002 yılında tek başına iktidara gelmiştir. AKP’den önce 1984 yılından itibaren bölücü bir terör örgütü ile..

Terörle Müzakere Yapılmaz

 

BEYŞEHİR – MHP Konya Milletvekili Bal sözlerine şu şekilde devam etti; “AKP Hükümeti 2002 yılında tek başına iktidara gelmiştir. AKP’den önce 1984 yılından itibaren bölücü bir terör örgütü ile Türkiye mücadele etmekteydi. 1984’ten 2002 yılına gelinen süreçte 1990’lı itibaren Türkiye koalisyonlarla yönetilmiştir. Bu koalisyon hükümetlerinin ömrü az olduğu için terörle mücadelede etkili bir noktada ciddi bir şekilde sonuç alınamamıştır. 2002 yılına gelindiğinde ise terör netice itibariyle yılda 6 tane şehit ile sonuçlanabilecek bir bastırma ile üstü örtülmüş ve için için yanan bir alev haline dönüştürülmüştür. Teröristler kitlesel halde hareket edemiyorlar ve vur kaç taktiği ile hareket ediyorlardır. 2002’den 2012’ye gelinen süreçte ise AKP Hükümeti tek başına iktidar olmasına koalisyon sorunları bulunmamasına rağmen bugün gelinen noktada fotoğraf şu; PKK artık vurup kaçmıyor, PKK Şemdinli’de 22 gün bulunduğu bölgeden uzaklaşmadan Türkiye’nin her türlü düzenli ordu kapsamı içerisinde hava ve kara unsurları ile mücadele etmesine rağmen Şemdinli ve dağlarında direniyor, hala da direnmektedir. 22 gün sıcak çatışma içerisinde bulunmak ne demektir, Sakarya Meydan Muharebesi tam 22 gün sürmüştür ve Sakarya Meydan Muharebesi ile eş bir süre içerisinde PKK Türk Silahlı kuvvetleriyle mücadele edebilecek bir zindeliğe ve güce kavuşmuştur. Bu süre içerisinde PKK aynı karakolu 48 saat içerisinde 3 defa basabiliyor. Bunun anlamı da artık askerimiz alanda kırsalda mücadelesinde sadece karakolunda mücadele edecek hale getirilmiştir. PKK’ya karşı mücadele eden Güneydoğu’da vatansever insanlarımız vardı, yine bu insanlarımız AKP’nin politikalarıyla beraber bastırılmış ve mücadele konusundaki mücadele azimleri kırılmış bir vaziyettedir. Dolayısıyla Türkiye Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çok ağır bir durum ile karşı karşıyadır. Bu ağır durumu yaratan bizzat AKP İktidarının terörle mücadele konusunda 10 yıl boyunca istenilen boyutta yapmamış olması ve terörle müzareke ve mütareke dönemini başlatmış olmasından kaynaklanmaktadır.”

            Terör sorununu Osmanlı’nın son dönemine benzeten Vekil Faruk Bal, eli kanlı teröristlerle asla masaya oturulmaması gerektiğini, masaya müzakere için oturmanın ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti. Bal; “Bu aptal ebleh ve korkak bir yoldur. Bu yolun getirdiği son noktada Osmanlı’nın son dönemleriyle tıpatıp benzeşmektedir. Bir filmi iki defa izliyoruz birisi siyah beyaz ötekisi sinemaskop. Dolayısıyla elinde silah olan bir örgüt ile masaya oturduğunuz zaman, o masada silahın gücünü hissettiren bir örgüt o silahı dünyanın hiçbir yerinde bırakmaz. Oysa Türkiye’nin sorunu silah bıraktırma sorunudur.  Oslo ve Habur olaylarında tarihin tekerrür ettiğini gördük. Sonuç itibariyle Türkiye Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kangren haline dönmüş olan bir siyasallaşmış bölücü terör örgütü ile karşı karşıya kalmıştır. AKP siyaseten ve terörle mücadele açısından başarısız kalmıştır. Bir vatan toprağı elimizden kopup gitme noktasına kadar gelmiştir.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL