ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yangın Tatbikatı Ve Eğitimleri Hız Kazandı

  Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal Tablo”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”;..

Yangın Tatbikatı Ve Eğitimleri Hız Kazandı

 

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

BEYŞEHİR-Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü, yangın için riskli sezonun başlaması ile birlikte yangın eğitimi ve tatbikatı çalışmalarına hız verdi.

 

 

            Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün Seydişehir yolu üzerindeki Genek deposunda orman yangınlarıyla mücadele eden arazözler, su ikmal aracı, koruyucu malzeme, sürüş teknikleri ve pompa kullanımı konusunda eğitim verildi.

            Konya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Enver Demirci, Yangınla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Bozgan, Mkine İkmal Şube Müdürü Durmuş Ali Şeker ve Makine Mühendisi Turgut Aras tarafından verilen eğitime teşkilatta görevli 70 personel katıldı.

            Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, orman yangınlarına karşı hassas bir döneme girildiği böyle bir zamanda, verilen eğitimin oldukça faydalı olduğunu belirtti. İşletme Müdürlüğü’nün sorumluluk alanında halen 2 orman yangını meydana geldiğini anımsatan Arık, bu iki yangının da insan kaynaklı olarak çıktığının belirlendiğini ifade etti. Arık, bu yüzden vatandaşların piknik ateşlerine dikkat etmeleri, ateşi iyice söndürmeden bulundukları alanı terk etmemelerinin büyük önem kazandığını belirterek, “Vatandaşlarımızdan bu konuda daha da duyarlılık bekliyoruz. Ayrıca ormanlık alanlarda görülebilecek en küçük dumanın bile ücretsiz olarak görev yapan Alo 177 orman yangın hattına  vakit geçirilmeksizin bildirilmesini istiyoruz.”dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL