ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yaşam Yeniden Başlıyor

  HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinin simgesi haline gelen yaylaların muhafaza ormanı alanından çıkarılmasına yönelik başlatılan çalışmalar yörede sevinç yarattı.                 İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, yaptığı açıklamada, ..

Yaşam Yeniden Başlıyor

 

HÜYÜK-Hüyük ilçesine bağlı İmrenler beldesinin simgesi haline gelen yaylaların muhafaza ormanı alanından çıkarılmasına yönelik başlatılan çalışmalar yörede sevinç yarattı.

                İmrenler Belde Belediye Başkanı Ahmet Refik Şenönder, yaptığı açıklamada,  yaptıkları çalışmalarla yaylalar bölgesinin muhafaza ormanı alanından çıkarıldığını söyledi. Bu bölgede 2/B çalışmasının başlatıldığını ve bitmek üzere olduğunu ifade eden Şenönder, “İmrenler Yaylalarının 300-400 yıl öncesine dayanan bir tarihi geçmişi bulunuyor. Bölgemizde böylesine güzel 120 hektarlık bir sahaya yayılmış olan, iki tarafı da ormanlık olan başka bir yayla yok. Dış yatırımcıların cazibe ile baktığı bir alandı. Atalarımız, yaylalarımızı orman içinde bırakarak muhafaza edeceğini düşünmüş ve bu yüzden maalesef bugüne kadar gelişimini tamamlayamamıştır. Orman içinde kaldığından dolayı sıkıntı teşkil eden yaylalarımız yaptığımız çalışmalarla muhafaza alanından çıkarıldı. Şimdi ise 2/B çalışmaları başladı ve bitmek üzere.”dedi.

Amaçlarının, bölge insanının eskiden olduğu gibi yaylasına çıkarak rahat etmesi ve yayla yaşamı sürmesi olduğunu dile getiren Şenönder, şunları kaydetti:

“Buraların yine eskisi gibi cıvıl cıvıl olduğu günleri görmek en büyük arzumuz. Bunun için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Bu çalışmalara katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Şöyle bir sıkıntı yaşıyorduk; yaylalarımız orman içinde kaldığı için buradaki evler  yıkım aşamasına gelmişti. İnsanlarımızın yaylalara çıkışı ise zorlaşmıştı. 2/B çalışmasıyla bu zorluklar ortadan kalkarken, bölge insanımızın burada hayvancılık yapması, yayla turizmi kapsamında konaklaması daha da kolay hale gelecek. Bu yaylalar sadece İmrenler’e değil tüm bölgeye hitap ediyor. Buradaki yayla evleri  5 ayrı yaylaya dağılmış durumda. Hancı, Abdurrahman, Şakir, Kabola ve Kör Hasan yaylaları ayrı ayrı yerlerde  İmrenler belde merkezine yaklaşık 7 kilometre uzaklığı var. Türkiye’nin ise en güzel yerlerinden biridir. Ayrıca, bu yaylaların kamp açısından değerlendirilmes i konusunda da Futbol Federasyonu’na girişimlerimiz oldu. Bu açıdan zamanla imkanları geliştirerek düşüncelerimizi hayata geçirmek istiyoruz.” 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL