ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Yıllar sonra gelen buluşma

  Eskişehir Anadolu Lisesi mezunu olan Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, aynı sıralarda dirsek çürüttüğü 1978 mezunu öğrenci arkadaşlarını Konya ve bağlı ilçesi Beyşehir’de konuk etti. Beyşehir’e gelen 1978 mezunları,..

Yıllar sonra gelen buluşma

 

Eskişehir Anadolu Lisesi mezunu olan Beyşehirli fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, aynı sıralarda dirsek çürüttüğü 1978 mezunu öğrenci arkadaşlarını Konya ve bağlı ilçesi Beyşehir’de konuk etti.

Beyşehir’e gelen 1978 mezunları, Beyşehir’in ünlü mesire alanı Yaka Manastır’ta kahvaltı yaptıktan sonra tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret etti. 

Her biri kendi mesleklerinde başarılı konumlarda bulunan lisenin 41 1978 yılı mezunu, okul yıllarında olduğu gibi Konya’da neşe dolu günler geçirdi.

Mezun isimlerden Bursa’da genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Dr.Levent Tatlıkazan, Beyşehir’in doğal güzelliğine, tarihi camisinin ise büyüleyici atmosferine hayran kaldığını belirtti.

Muğla’dan geziye katılan Emekli Tabip Albay Mustafa Gürsoy ise, sınıf arkadaşları Reha Bilir’e bu organizeyi gerçekleştirerek Beyşehir’i tanıma fırsatı yarattığı için teşekkür etti.

Uzun yılların ardından bu buluşmayı organize eden Reha Bilir ise, yaptığı açıklamada, “Uzun yıllar sonra 41 arkadaşımı tanışmamızın 41.yılında Beyşehir’de biraraya getirmekten mutluyum. 1978’de hep birlikte mezun olduk ama hazırlık dönemi ve ortaokulla birlikte tanışmamızdan tam 41 yıl geçti.Arkadaşlarıma önce Konya’yı gezdirip Karatay Medresesi’ni, İnce Minare’yi, Japon Parkı’nı, Sille’yi ve Sille Sanat Sarayı’nı tanıttım. Daha sonra da sema töreni izledik. Şimdi de benim şehrimde Beyşehir’de birlikteyiz. Arkadaşlarımın dünyanın en güzel köşesini de tanımalarını istedim ve bu nedenle tanışmamızın 41.yılında mesleklerinde en saygın noktalarda bulunan arkadaşlarımı buraya davet ettim. Bu organizasyona katkı sağlayan Konya Valimiz Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürümüz Hüseyin Namal ile Konya Polisevi Şube Müdürümüz ve personeline de gösterdikleri yakın misafirperverlikten dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Yıllar sonra gelen buluşma Beyşehir tarihi Taşköprü üzerinde ve Eşrefoğlu Camisi’nde çekilen fotoğrafların ardından sona erdi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL