ResimLink - Resim Yükle
Siyaset

Ak Parti’nin adayı Adil Bayındır oldu

Ak Parti Beyşehir belediye Başkanlığı için beş aday adayının olduğu Beyşehir’de, Ak Parti Belediye Başkanı Adil Bayındır’ı aday gösterdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Beyşehir’de de yapılan temayül yoklamaları, anketler ve..

Ak Parti’nin adayı Adil Bayındır oldu

Ak Parti Beyşehir belediye Başkanlığı için beş aday adayının olduğu Beyşehir’de, Ak Parti Belediye Başkanı Adil Bayındır’ı aday gösterdi. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Beyşehir’de de yapılan temayül yoklamaları, anketler ve vatandaş tarafından kabul görmüş bir adayla seçime girmek için titiz bir çalışma yürüten Ak Parti genel merkezi “seçim kazanabilecek bir profil” üzerinde ince eleyip sık dokudu. Yapılan tüm saha çalışmalarının ardından tecrübe, istikrar ve  birleştirici bir aday profili taşıyan Başkan Bayındır, Cumhur  İttifakından  aday gösterildi.

Seksenli yılların başından bu yana Beyşehir siyasetinin en önemli simgesi olan Adil Bayındır, seçilmesi durumunda Beyşehir Belediye Başkanlığında beşinci dönemi olacak. İlk olarak 1989 yılında Beyşehir belediye Başkanı seçilen Adil Bayındır kesintisiz üç dönem Belediye Başkanlığı yaptı. 2019 yerel seçimlerinde MHP’nin adayı olan ancak Cumhur ittifakının başka bir ismi aday göstermesi ile Bağımsız olarak girdiği seçimi kazanan Adil Bayındır böylece Belediye Başkanlığında dördüncü dönemini tamamlamış oldu.

ADİL BAYINDIR KİMDİR ?

23 Kasım 1950 tarihinde Bayındır Köyü’nde doğdu. 1954 yılında babasının görevi gereği Beyşehir’e yerleşti. İlkokulu Eşrefoğlu İlkokulu’nda, ortaokulu ve liseyi Beyşehir Lisesi’nde okuduktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği bölümüne girdi. 1975 yılında mezun oldu. 1976–1977 yıllarında yedek subay olarak askerlik görevini yaptı.

Beyşehir’de Serbest İnşaat Mühendisi olarak çalışmaya başladı. 1989 yılında Beyşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu görevi üç dönem sürdürdükten sonra 2002 yılında Milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. 3 Kasım 2002 Milletvekili genel seçimlerinde bağımsız aday olarak katılan Adil Bayındır, Beyşehir bölgesi halkının büyük teveccühüne rağmen seçilemedi.

3 dönem Belediye başkanlığı yapan Adil Bayındır, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Bağımsız olarak adaylığını koydu ve belediye başkanı seçildi. Bayındır, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur ittifakının Beyşehir Belediye Başkan adayı oldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL