ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

‘Temiz çevre’ çağrısı

              BEYŞEHİR-Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Türkiye’nin en büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda çevre..

‘Temiz çevre’ çağrısı

 

            BEYŞEHİR-Beyşehir Birliği, Göl, Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Bekir Sami Tan, Türkiye’nin en büyük milli parkı olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda çevre temizliliğine karşı vatandaşlardan daha fazla duyarlılık beklediklerini söyledi. 

Tan, yaptığı açıklamada, Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü’nün Beyşehir Gölü Milli Parkı’nda İŞKUR’la işbirliği halinde müşterek olarak yürüttüğü ve yıl sonu itibariyle sona eren göl kıyılarındaki temizlik çalışmalarından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Yaklaşık 3 ay devam eden çalışmalardan dolayı ilgili kurumlara teşekkür eden Tan, vatandaşlardan ise çalışma yapılan kıyılarda çevre temizliğine karşı daha fazla duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini söyledi.
            Çalışmanın yürütüldüğü kıyı şeridinde hoş olmayan eski manzaraları görmek istemediklerini belirten Tan, bazı kesimlerde yine sahile atılan çevresel atıklardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve rahatsızlık yaşadıklarını vurguladı. Gelecek nesillere yaşanabilir, çevresi daha temiz ve güzel bir Beyşehir Gölü’nü miras bırakabilmenin derdinde olduklarının altını çizen Tan, “Dernek olarak yaptığımız girişimler ve göl kıyılarındaki çevre kirliliğini sürekli olarak basında gündemde tutmamızın ardından milli park yetkilileri sağ olsunlar harekete geçtiler. Beyşehir Gölü kıyılarında yapılan çalışmalar kıyılardaki hoş olmayan manzaraları sonlandırdı. Kıyı kesimlerde göl manzarasını kapatan ve hoş görüntü sergilemeyen ağaçların kesilmesi ile de Beyşehir Gölü yeniden eski görüntüsüne büründü. Dernek olarak bu çalışmalar bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu çalışmaların ilkbahar döneminde Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın tamamına yayılmasını istiyoruz. Yetkililer de zaten bu yönde açıklamalar yaptılar. Bundan da ayrıca memnun olduk” dedi.
            Öte yandan, Sami Tan, Beyşehir Gölü kıyılarında halkın kullanımına sunulan bankların da kırılarak kullanılamaz hale getirildiğini belirterek, güvenlik kamera görüntülerinden de yararlanılarak kamu malına bu yönde zarar verenlerin tespit edilip gerekli işlemlerin yapılmasını istedi. Kıyı şeridindeki ve parklardaki bankların geceleri kırılarak ısınmak için yakıldığı duyumlarını aldıklarını dile getiren Tan, vatandaşlardan da bu tür davranış sergileyenleri görmeleri halinde yetkililere ihbarda bulunmalarını istedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL