ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Öğrenci sayımız hızla artıyor”

  BEYŞEHİR-Beyşehir’de bu yıl 19’uncusu düzenlenen geleneksel pilav gününde konuşan Beyşehir İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları (BEYİMDER) Derneği Başkanı İsmail Efe, İmam Hatip liselerinde öğrenim gören öğrenci sayısının son..

“Öğrenci  sayımız hızla artıyor”

 

BEYŞEHİR-Beyşehir’de bu yıl 19’uncusu düzenlenen geleneksel pilav gününde konuşan Beyşehir İmam Hatip Lisesi Mensupları ve Mezunları (BEYİMDER) Derneği Başkanı İsmail Efe, İmam Hatip liselerinde öğrenim gören öğrenci sayısının son yıllarda giderek arttığını belirtti.  4+4+4 olarak tanımlanan yeni eğitim sisteminin hayata geçmesinin ardından İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim görecek öğrenci sayısının daha da artacağını düşündüklerini dile getiren Efe,  Beyşehir’de de özellikle ortaokul olmak üzere yeni hizmet binalarına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Beyşehir İmam Hatip Lisesi hizmet binası bahçesinde düzenlenen 19’uncu pilav gününe yoğun bir katılım oldu. Etkinliğe Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, sivil toplum örgütü temsilcileri, okul idarecileri, mezunları ve mensupları, dernek yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar iştirak etti.

Programın açılışında kürsüye gelen BEYİMDER Başkanı İsmail Efe, dernek olarak faaliyetlerinden söz etti. Dernek mezunu ve mensubu hayırsever vatandaşların katkılarıyla bu yıl imam hatip okullarında öğrenim gören 55 öğrenciye burs verdiklerini belirten Efe, bu yılki burs miktarının 30 bin liraya ulaştığını söyledi.

EŞREFOĞLU İLKOKULU’NUN, İMAM HATİP ORTAOKULU’NA DÖNÜŞTÜRÜLMESİ TALEBİ…

Konuşmasında, yeni eğitim modeli ile birlikte İmam Hatip Lisesi hizmet binasında bu yıl yaşanabilecek fiziki yetersizliklere dikkat çeken Efe, geçtiğimiz yıl lise birinci sınıfına 180 öğrencinin kayıt yaptırdığını, bu yıl ise bu sayının daha fazla olacağına inandıklarını kaydetti. Bu sayının artmasına rağmen 35 yıllık mevcut okul binasının yorgun ve fiziki olarak kapasitesinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Efe, “Mevcut binamız hem ortaokul, hem lise, hem de pansiyonu kaldırabilecek kapasitede değildir. Yaptığımız istişare neticesinde, geleceğe dönük ortaokul, lise ve pansiyon olmak üzere bu üç projeyi aynı anda hayata geçirmeyi planladık. Ancak bu üçlü projenin faaliyete geçmesi uzun süre gerektiriyor. Bizim siyasilerimizden ve bürokratarımızdan bu konudaki beklentimiz; bu üçlü projemizde bizlere destek olmalarıdır. Ayrıca, Eşrefoğlu İlkokulu’na dönüştürülen binanın imam hatip lisesi ortaokul kısmına tahsis edilmesini istiyoruz. Çünkü, daha önce taşımalı sistemle eğitim gören bu okulumuzun sadece 40-45 öğrencisi mevcuttur. Bu arzumuz gerçekleşirse, Eşrefoğlu Camimizle ortaokulumuzun iç içe olması, öğrencilerimizin eğitimi açısından da oldukça önem kazanacaktır. Buradaki öğrenci kardeşlerimizi mevcut diğer okullarımızda okutabiliriz.Bu konuda herkesten destek bekliyoruz.”dedi.

TAŞÇI: “İMAM-HATİPLERİN ÖNÜ AÇILDI”

Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı ise konuşmasında, Hükümetin son çıkardığı yasa ile artık imam hatip okullarının önünün açıldığını belirtti. Bu yıl imam hatip okullarının öğrenci talebini karşılayamayacağını tahmin ettiğini dile getiren Taşcı, yeni okul binalarına ihtiyaç olduğunu ifade etti. İlkokula dönüşen Eşrefoğlu İlköğretim Okulu’nun imam hatip lisesinin orta bölümü olması konusunda AK Parti İlçe Başkanı’nın da içerisinde olduğu bir çalışma yürütüldüğünü belirten Taşcı, “Biz de bu konuda gerekli desteği veriyoruz. Şimdilik Belediye hizmet binamızın yan tarafındaki kütüphane binası orta bölüm olarak tahsis edilmiş ama, bu mekanın fiziki durumu çok da uygun değil. Çok da büyük okul değil zaten. Geçici olarak belki orası yapılacak ama bu işin emektarlarına yine iş düşecek gibi görünüyor. Yeni bir okul binasına acilen ihtiyaç var. Bu okullardan mezun olan değerli kardeşlerimiz şimdiye kadar devletin her türlü kademesinde en üst noktalara kadar geldiler. Bundan sonra da bu okul  mezunlarının devletin temel direği olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.”dedi.

Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara geleneksel pilav yemeği ikram edildi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL