ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

2012’de Okullara 997.000 TL destek

             BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ilçe genelindeki çalışma yürütülen bazı okullarda incelemelerde bulundu.              Başıbüyük, 2012-2013 eğitim-öğretim..

2012’de Okullara 997.000 TL destek

 

           BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, ilçe genelindeki çalışma yürütülen bazı okullarda incelemelerde bulundu. 
            Başıbüyük, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yasal düzenleme ile başlatılan 4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlanmasının ardından eğitim kurumlarında karşılaşılan sorunların giderilmesi amacıyla okullarda başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. Okullarda yapılan inşaat ve tadilat çalışmalarını görmek ve ilgililerden son durumları hakkında bilgi almak üzere ilçeye bağlı Karadiken köyü ile Üstünler, Kayabaşı, Yeşildağ, Kurucuova ve Gölyaka beldelerini ziyaret eden Kaymakam Başıbüyük, eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte okulların yeni eğitim sistemine en uygun ve hızlı bir şekilde hazırlanması için Köylere Hizmet Birliği’ne İl Özel İdaresi ve genel bütçeden toplam 997 bin liralık ödenek ayrıldığını belirtti. Temin edilen bu ödenekle yeni eğitim sisteminin uygulanmasında tespit edilen eksiklikler ve okulların diğer fiziki eksikliklerinin giderilmesi için kent merkezi ve ilçeye bağlı belde ve köylerde toplam 39 adet okulda çalışma başlatıldığını vurgulayan Başıbüyük, şu bilgileri aktardı: “Bu faaliyetler, köylerde yeni açılan 5 adet ilkokulda tuvalet yapımı, 7 okulda yakıt dönüşümü, diğer okullarda ise genel bakım ve onarım olmak üzere 47 çalışma şeklinde oldu. Bu çalışma içerisinden 30’u tamamlanırken, 10 okulda ise halen faaliyetler devam etmektedir. 7 çalışma ise ihale aşamasındadır.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL