ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

4 Bin 208 Kişinin GSS Primi Devletten

        BEYŞEHİR – Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) gelir testi kapsamında, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat eden hiçbir sosyal güvencesi olmayan 6 bin 781 kişinin gelir durumunun..

4 Bin 208 Kişinin GSS Primi Devletten

 

      BEYŞEHİR – Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) gelir testi kapsamında, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat eden hiçbir sosyal güvencesi olmayan 6 bin 781 kişinin gelir durumunun tespit edildiği öğrenildi. 
      Beyşehir Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ilçe genelinde gelir testi sonuçları ve SGK’ya bildirilerek tescilleri yapılanların toplam sayısının bin 163 haneden 4 bin 208 kişiye ulaştığı belirtildi. Açıklamada, Beyşehir’de gelir testine tabi tutulan 2 bin 270 haneden 4 bin 208 kişinin aylık genel sağlık sigortası priminin, aylık kişi başı gelirinin 296 liradan az olduğunun tespit edilmesi üzerine devlet tarafından karşılanmakta olduğu ifade edildi. Test gören 980 haneden 2 bin 361 kişinin G1 gelir kodundan aylık olarak devlete 37 liralık prim ödemesinin öngörülerek durumunun SGK’ya bildirildiği kaydedilirken, şu bilgiler aktarıldı: “Gelir testi sonuçlarına göre, G2 gelir kodundan Beyşehir’de 114 haneden 191 kişi devlete aylık belirlenen 112 liralık primi ödeyecek. G3 gelir kodundan ise 13 haneden 21 kişinin aylık olarak devlete 225 liralık prim ödemesi gerekiyor. Bu çalışmalar, uygulamanın başladığı tarihten 10 Ağustos’a kadar olan gelir testi sonuçlarını yansıtıyor. Bu testler, gelir durumu belirlenen aileler için her yıl rutin olarak tekrarlanarak veri arşivimizde güncellenecek.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL