ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

800 fidan toprakla buluşturuldu

             BEYŞEHİR – Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediği bahar dönemi ağaç dikme kampanyasına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük,..

800 fidan toprakla buluşturuldu

 

           BEYŞEHİR – Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlediği bahar dönemi ağaç dikme kampanyasına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkanı İzzet Taşcı, SÜ Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Murat Sezgin, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık,AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu,Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, Bayındır Köyü Derneği Başkanı Mehmet Bayındır, Beyşehir Off-Road Kulübü Başkanı Ömer Yürük ve kulüp üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
            Göl Feneri Derneği Başkanı Hasan Takavcı, yaptığı açıklamada, derneğin sadece yardım ve aşevi faaliyetleri ile değil son dönemde ağaç dikim organizasyonları ile de ön plana çıktığını söyledi. Beyşehir ve doğasının yeşillendirilmesine katkı yapmayı önemsediklerini dile getiren Takavcı, “Yönetim kurulumuz, gönüllülerimiz, Off-Road Kulübümüz, Kaymakamımız, belediye başkanımız, orman işletme müdürümüz ve diğer katılımcılar da faaliyetlerimize eşlik ederek  bu güzel organizasyonda bizi yalnız bırakmadı. Biliyorsunuz, Peygamber Efendimiz hadislerinde ‘Kıyametin koptuğunu görseniz, elinizde bir fidan olsa bunu mutlaka dikin’ buyurmuştur.  Biz de bu şuurla vatandaşlarımız yedisinden yetmişine kadar bu işi öğrensin, bu iş bir kültür ve gelenek hale gelsin diye bu organizasyonlara büyük önem veriyoruz. Görüyorsunuz fidan dikimi yapan 6-7 yaşlarında çocuklarımız var. Bu yaşlardan başlayarak böyle bir geleneğin devam etmesini istiyoruz. Bunu başarmaya çalışıyoruz. Derneğimiz 5-6 yıldır bu geleneği sürdürüyor. Şamlar yolundaki ormanlık alana geçmişte dikmiştik, Genel bölgesinde ağaçlandırma yaptık, bugün de Bayındır bölgesindeyiz. Tüm katılımcılarımıza, gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Burada  yarısı bir yaşına kadar, yarısı da 3 yaşında olan değişik türde toplam 800’e yakın fidanı toprakla buluşturuyoruz. Orman İşletme Müdürümüzün dediği gibi, 10 yıl sonra burada insan boyuna erişmiş ağaçlarla karşılaşacağız inşallah.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL