ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Alevli gece: 5 ev kül oldu

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey beldesinde, bitişik nizam evlerin bulunduğu mahallede çıkan yangın korku ve paniğe yol açtı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, alevler bitişik nizam olan..

Alevli gece: 5 ev kül oldu

BEYŞEHİR-Beyşehir ilçesine bağlı Doğanbey beldesinde, bitişik nizam evlerin bulunduğu mahallede çıkan yangın korku ve paniğe yol açtı. Gece saatlerinde başlayan yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınırken, alevler bitişik nizam olan 5 evi birden kül etti,  alevler bitişiğindeki 2 yapıyı da etkiledi.

Edinilen bilgiye göre, Camikebir Mahallesi, Sokakbaşı Sokak’ta oturan Emine Ece’ye ait evde gece saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Komşuya oturmaya giden Ece’nin dönüşünde evindeki alevleri görmesiyle fark edilen yangın, kısa sürede bitişiğindeki evlere de sıçradı. Bitişik nizam olan çok sayıda evin bulunduğu ve dar sokakların yer aldığı mahallede yangına MEDAŞ ekiplerinin gelip elektrik akımını kesmesinin ardından müdahale edebilen Doğanbey Belediyesi’ne ait itfaiye aracının yanısıra vatandaşlar da yangını söndürebilmek için seferber oldu. Yangının kontrol altına alınamaması üzerine Beyşehir merkez ve çevre beldeler ile Konya’dan da Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Yangın mahalline, ilerleyen saatlerde söndürme çalışmalarını yürüten itfaiye ekiplerine su takviyesi sağlamak amacıyla Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme arazözleri de destek verdi.

Evlerin çatı kısımlarında çökmelerin yaşandığı yangın sabah saatlerinde kontrol altına alınabilirken, alevler bitişik nizam olan 5 evi  birden kül etti. Can kaybı olmaması ise tek teselli kaynağı olurken, yangında büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Yangın mahalline gelen Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, işletme şefleri, Doğanbey Belde Belediyesi Başkanı Ahmet Çileli de yangın söndürme çalışmalarına nezaret etti.

Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, yaptığı açıklamada, yangının gece saat 03.00 sıralarında başladığı yönünde kendisine bilgi aktarıldığını belirterek, “Bana saat 04.00’te bilgi verildi ve buraya geldik. Bir ihtiyar teyzenin evinde yangının başladığı söylendi. Bina bitişik nizam olduğundan kısa sürede etrafındaki evlere de yayılmış. Yaklaşık 7 ev zarar görmüş, bunların 5’inde insanlar kalıyormuş. Ama çok şükür şu anda bir can kaybı yok. Yangın da kontrol altına alındı. Etrafına yayılma riski kaldırıldı. Kısa sürede inşallah tamamen söndürülür.”dedi.

Başıbüyük, yangın söndürme çalışmaları esnasında kendisine intikal eden su sıkıntısı olduğu yönündeki bilgiler üzerine, Beyşehir ve Konya’dan itfaiye ekiplerinin çağrılmasının yanında Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’nden de destek istediklerini belirterek, “Sağolsun itfaiyecilerimiz canla başla büyük bir gayretle yangını söndürmek için çalışıyorlar. Ve başarılı da oldular. Etrafa yayılmadı. Hepsinden sevindirici olanı, can kaybı olmadı. Buradaki evler ahşap yapı, söndürmesi çok zor, çıra gibi yanıyorlar.”ifadesini kullandı.

Doğanbey Belediye Başkanı Ahmet Çileli de, çıkan yangında 5 evde büyük hasar olduğunu belirterek, alevlere teslim olan yapıların 100-150 yıllık eski evler olduğunu belirtti, yangının çıkış nedeni konusunda ise, “Herhalde soba bacasından tutuşmuş.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL