ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Anamas Dağı’na tırmandılar

       BEYŞEHİR – Isparta Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ETUDOSK) tarafından  Gençlik Haftası kapsamında organize edilen  dağcılık şenliğinde, kamp ve  Anamas Dağı tırmanışı gerçekleştirildi. Şenliğe Türkiye’nin..

Anamas Dağı’na tırmandılar

       BEYŞEHİR – Isparta Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü (ETUDOSK) tarafından  Gençlik Haftası kapsamında organize edilen  dağcılık şenliğinde, kamp ve  Anamas Dağı tırmanışı gerçekleştirildi. Şenliğe Türkiye’nin değişik illerinden 2 binin üzerinde doğasever ve dağcı katıldı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak etkinliğe Beyşehir’den de 53 dernek üyesi doğaseverin katıldığını belirterek, “Dağcı ve doğa tutkunlarının gözdesi olan  2 bin 998 metre rakıma sahip Dedegöl Zirvesi hem Anamas dağlarının hem de Batı Toroslar’ın en yüksek noktasıdır. 

Bu yıl 17’incisi düzenlenen etkinliğin ilk gününde bin 700 rakımlı Melikler Yaylası’nda kamp yapıldı. Kamp esnasında etkinliğe katılanlar Dedegöl Kalyonu ve Pınargözü Mağarası çevresini gezdi. Akşam kamp ateşi yakıldıktan sonra Yayladan sabah 03.00’de başlayan  Anamas Dağı’na tırmanış yaklaşık 4,5 saat sürdü. Tırmanış esnasında Beyşehir Gölü üzerinden eşsiz gün doğumu izlendi. Zirvede Türk Bayrakları ve yürüyüş gruplarının pankartları açıldıktan sonra dernek olarak bir ilki gerçekleştirdik ve zirveye ilk plaketimizi çaktık. İnişin en geride kalan grubu olarak ise zirvede çevre temizliği yaptıktan sonra inişimizi tamamladık. Yaklaşık 3-3,5 saat arasında da bir iniş süresi oldu. Oldukça dik ve zor bir parkurdu. Zirvesi hala beyaz örtü ile kaplı parkurda yolculuğumuzun bazı bölümleri karlar arasında devam etti. İlk defa böylesine büyük bir organizyona katıldık. Tırmanış esnasında parkur adeta otoban görüntüsünü andırıyordu. 2 binin üzerindeki katılımcı sayısı, etkinliğe olan ilginin ne denli yoğun olduğunu göstermesi bakımından önemliydi. Gençlik haftası kapsamında düzenlenen bu etkinliğin amacı; bölgedeki doğanın güzelliklerini paylaşmaktı. Bu amaca da ulaşıldığını düşünüyoruz.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL