ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kazada Ölen Şahsın Kopan Ayağı Sileceğe Takıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yol kenarlarından şişe toplamak için evinden bisikletiyle yola çıkan sürücüye cadde üzerinde otomobil çarptı. Kazada,  bisikletiyle beraber savrularak aracın ön camının üzerine düşen sürücü olay yerinde feci..

Kazada Ölen Şahsın Kopan Ayağı Sileceğe Takıldı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, yol kenarlarından şişe toplamak için evinden bisikletiyle yola çıkan sürücüye cadde üzerinde otomobil çarptı. Kazada,  bisikletiyle beraber savrularak aracın ön camının üzerine düşen sürücü olay yerinde feci şekilde can verirken, ölen bisikletlinin  diz kapağından koparak aracın sileceğine takılan ayağıyla birlikte durmayarak yoluna devam eden sürücüyü otomobilin yere düşen aracın plakası ele verdi. Bisiklet sürücüsü Kemal Gözet’e çarparak ölümüne neden olan sürücünün,  olayın ardından polis merkezine gelerek suçu  üstlenen babası değil, oğlu olduğu ortaya çıktı.

            Kaza, Ali Akkanat Bulvarı, Feride Akkanat Kız Öğrenci Yurdu önünde meydana geldi. Çift şeritli yolda bisiklet kullanan Kemal Gözet’e (56) aynı istikamette seyir halinde bir otomobil çarptı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri, sol ayağı diz kapağından itibaren koptuğu belirlenen Gözet’in yaşamını yitirdiğini saptadı.

   Adrese gelen polis ekipleri, kazanın yaşandığı yerden yaklaşık 120 metre ileride sürüklenerek parçalanmış bir bisiklet ve koparak diğer şeride savrulan bir tekeriyle karşılaştı.  Olay yerinde inceleme yapan ekipler, çarpan aracın parçalarının yanı sıra etrafa saçılan bisiklet sürücüsünün uzuvlarını topladı. Olay yerinde kazadan sonra durmayarak kaçan otomobilin yol üzerine düşen plakasını da bulan ekipler, aracın ruhsat sahibi bilgisinden yola çıkarak sürücüsüne ulaşmaya çalıştı.

    Polis ekipleri, bir süre sonra polis merkezini telefonla arayarak kazayı kendisinin yaptığını ileri süren Ahmet Y. (49) ile irtibata geçti. Ahmet Y., kazaya karışan otomobilinin  Beyşehir-Yeşildağ yolu üzerinde,ilçe merkezine yaklaşık 22 kilometre   mesafede bir tali yol üzerine terk ettiği bilgisini vermesi üzerine harekete geçti.

        Kazada can veren sürücünün cansız bedeni, Cumhuriyet Savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından otopsi için Beyşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazanın ardından olay yerine gelerek babasının cansız bedenini görmek isteyen ölen bisikletlinin oğlu ve yakınları sinir krizleri geçirdi.

      Otomobilin terk edildiği adrese gelen savcı ve polis ekipleri, burada ön kısmı büyük hasar gören ve ön camı kırılan aracın sileceklerinden birine takılı vaziyette kopmuş ayakla karşılaştı. Araçta yapılan inceleme ve kopan ayağın bulunduğu yerden alınmasının ardından otomobil, çekici tarafından parka götürüldü.

     Kemal Gözet’e çarptıktan sonra durmayarak koparak aracın sileceğine takılan sol ayağıyla birlikte kaçan ve 22 kilometre boyunca yoluna devam sürücünün suçu üstlenen Ahmet Y değil, oğlu 26 yaşındaki Hakan Y. olduğu ortaya çıktı.

      Kazanın ardından olayı aydınlatmak ve gerçek sürücüyü tesbit etmek için çalışma başlatan polis ekipleri,  saklandığı yerde telefonla irtibat kurduğu Hakan Y.’yi ikna ederek polis merkezine kendiliğinden gelerek teslim olmasını sağladı. Sabah saatlerinde polis merkezine gelerek suçunu itiraf eden Hakan Y., gözaltına alınırken, hakkında işlem yapılan baba Ahmet Y. ise serbest bırakıldı. Beyşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Hakan Y., hastane çıkışında gazetecilerin sorularını cevapsız bırakırken, ardından götürüldüğü polis merkezinde sorgulamasının sürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL