ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bayavşar’da toplu konut atağı

  Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin  bulunduğu Bayavşar beldesinde son dönemde artan sanayileşme ile birlikte yaşanan konut ihtiyacını göz önünde bulunduran Bayavşar Belde Belediyesi,48 konutluk toplu konut projesini hayata geçirebilmek için..

Bayavşar’da toplu konut atağı

 

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin  bulunduğu Bayavşar beldesinde son dönemde artan sanayileşme ile birlikte yaşanan konut ihtiyacını göz önünde bulunduran Bayavşar Belde Belediyesi,48 konutluk toplu konut projesini hayata geçirebilmek için harekete geçti.

Bayavşar Belde Belediye Başkanı Polat Yetkin, yaptığı açıklamada, projenin hayata geçmesi halinde yöredeki konut sıkıntısının çözüme kavuşacağını söyledi.

Göreve gelmeden önce toplu konut dışında verdiği tüm sözleri yerine getirdiğini vurgulayan Polat, bu projenin de devreye girmesi için önce TOKİ Başkanlığı nezdinde girişimde bulunduklarını söyledi. Ancak, TOKİ’nin 75 konutun altındaki projelere sıcak bakmadığını ve maliyet yönünden de ciddi rakamların ortaya çıktığını anlatan Yetkin, bunun üzerine bu projeyi bölgenin yerel imkanları ile özel müteahhit firmalar aracılığıyla yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Hedeflerinin 4 katlı, 70-75 bin lira maliyeti olan, 132 metrekareli, kaloriferli konutlar yapmak olduğunu dile getiren Yetkin, şunları aktardı:

“Bayavşar beldemizde Mehmet Hoca Mahallesi’ndeki düzlük alanda bu toplu konut projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Yeterli talep olursa kazmayı vurdurup işi başlatacağız. Belediye olarak biz sadece yer tahsisini yapacağız. Amacımız; minimum maliyetle insanlarımızı ev sahibi yapabilmek.  Beldemizde böyle bir talep bugüne kadar hep vardı ama iş şimdi ciddiye bindi ve  broşürlerini bastırdık, halkımıza dağıtıyoruz. İnternet sitemizden de duyurusunu yaptık. Vatandaşlarımızın küçük birikimlerini bir araya getirip proje için startı vereceğiz. Ödeme planı ise önden peşinatı yüksek tutarak, yani bunu 15-20 bin lira gibi bir rakam olarak düşünüyoruz. Binaların bir yılda tesliminin ardından ise krediyle 10-15 yıl vadeyle, 300 ila 500 lira gibi aylık taksitlerle, yani kira öder gibi insanlarımızı ev sahibi yapmak istiyoruz. Belediye olarak da binaların en kısa süre içinde ve en az maliyetle tamamlanması için sonuna kadar vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Toplu konut projesinin hayata geçmesi için hangi kolaylık varsa bunun adına her şeyi yapacağız.”

Belediye Başkanı Yetkin, toplu konutlar için 1.etap ön başvuruların başladığını, konut edinmek isteyenlerin taleplerini Belediye’ye yapabileceklerini sözlerine ekledi. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL