ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

“Beş Kardeşler Ağacı” İlgi Çekiyor

Derebucak ilçesinde, aynı kökten ayrılmış 5 ana daldan oluşan ve bu özelliği sebebiyle “beş kardeşler ağaç” olarak bilinen çam ağacı, yoldan geçip görenlerin ilgisini çekiyor. Karayolu kenarında olması nedeniyle ağacı..

“Beş Kardeşler Ağacı” İlgi Çekiyor

Derebucak ilçesinde, aynı kökten ayrılmış 5 ana daldan oluşan ve bu özelliği sebebiyle “beş kardeşler ağaç” olarak bilinen çam ağacı, yoldan geçip görenlerin ilgisini çekiyor. Karayolu kenarında olması nedeniyle ağacı görenler aracından inip fotoğrafını çekiyor.

İlçeye bağlı Gencek beldesi yakınlarında, Beyşehir-Derebucak karayolu üzerinde bulunan ağaçla ilgili olarak anlatılan pek çok hikaye bulunurken, yöre halkı ağacın Osmanlılar döneminde çevrede yaşayan 5 kardeş tarafından dikildiğine ve bir asırdır varlığını sürdürdüğüne inanıyor. Ağacın kardeşliği sembolize ettiği, karayolunun hemen kenarında olmasına rağmen herhangi bir zarar görmediği belirtiliyor. Beş kardeşler ağacı, Konya İli Çevre Koruma Vakfı tarafından tesbiti yapıldıktan sonra 1991 yılında Valilik tarafından anıt ağaç olarak tescil edildi.

Gencek Belde Belediye Başkanı Yusuf Uyar, 2011 yılında yapılan belediye meclis toplantısında, yörenin simgesi haline gelen anıt ağacın Gencek Belediyesinin resmi logosu olarak kullanılmasına oy birliği ile karar verildiğini hatırlatarak, “Beş kardeşler anıt ağacını görenler gözlerine inanamıyor, şaşkınlık yaşıyor” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL