ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de stratejik gelişim planı toplantısı

        BEYŞEHİR – Beyşehir Ticaret Odası’nda stratejik gelişim planı hazırlanmasına ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.       Mevlana Kalkınma Ajansı uzmanlarının koordinatörlüğünde yapılan toplantıya Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir..

Beyşehir’de stratejik gelişim planı toplantısı

 

      BEYŞEHİR – Beyşehir Ticaret Odası’nda stratejik gelişim planı hazırlanmasına ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

      Mevlana Kalkınma Ajansı uzmanlarının koordinatörlüğünde yapılan toplantıya Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

      MEVKA uzmanları tarafından konuyla ilgili sunumun yapılmasının ardından ilçe stratejik gelişme komisyonu kurulurken,alt komisyonlarla ilgili çalışmalar gerçekleştirildi. Katılımcılar, bölgenin sorunları konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

        Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, gazetecilere toplantı hakkında bilgi verdi.

     Mevlana Kalkınma Ajansı’nın Konya ve Karaman bölgesi ile ilgili 2014 ile 2023 yıllarını kapsayan bir bölge planı yaptığını belirten Başıbüyük, bu planla ilgili kendilerine de bir görev verildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

     “İlçe düzeyinde stratejik gelişim raporları hazırlanması istendi. Bu raporlar, kaymakam başkanlığında ilçede yaşayan bölgenin sanayi, tarım, sağlık, kültür ve turizmini bilen insanlar tarafından bir araya gelerek hazırlanacak. Bu görev içerisinde, ilçemiz şu anda nerede bir durum tesbiti gerçekleştirilecek. 2023’te ilçemizin nerede olmasını istiyorsak, bunun tesbiti yapılacak. Bu durumdan o duruma nasıl gidilir, bunun yolları belirlenecek. Stratejik gelişim raporu bu yönde olacak. 20 kişilik bir komisyon oluşturduk. Bu komisyonda, daire amirlerimiz, akademik çevreden arkadaşlarımız, ticaret ve sanayi odası başkanımız, iki belediye başkanımız, sivil toplum örgütlerimiz ve turizmle ilgilenen kişiler var. Bu komisyon marifetiyle, en az 6 toplantı yaparak ve bu toplantılardan bir kısmına da halkımızı katarak ilçe stratejik gelişim toplantıları yapacağız. Bugün bunun ilkini gerçekleştirdik. MEVKA’dan uzmanlar geldi, nasıl ve ne şekilde bir çalışma yapmamız gerektiğini anlattılar. Örnek bir çalışma yapıldı. Biz bu örnek çalışmaya dayanarak nasıl çalışma yapacağımızı belirleyeceğiz. MEVKA bütün bölgelerden gelen raporları birleştirerek bir Bölge Kalkınma Planı hazırlayacak. Bizim yaptığımız da bir rapor sadece.Çalışmaların önceliğine göre MEVKA, raporlarımıza Bölge Kalkınma Planı’nda yer verecek. Birçok başlık raporlarımız da incelenecek. En azından 5 tane sorun tespit edilecek ve neden kaynaklandığı, çözüm önerileri sunulacak. Bu şekilde bir rapor sunulacak.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL