ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Olta avcıları yine meydanlarda!

  Beyşehir Gölü’nde olta avına getirilen yasağa tepkiler gerçekleştirilen eylemlerle devam ediyor. İlçede, kanal boylarında olta avının serbest olduğu yönünde yapılan açıklamalar da olta avcılarını tatmin etmedi. Olta tutkunları gölden..

Olta avcıları yine meydanlarda!

 

Beyşehir Gölü’nde olta avına getirilen yasağa tepkiler gerçekleştirilen eylemlerle devam ediyor. İlçede, kanal boylarında olta avının serbest olduğu yönünde yapılan açıklamalar da olta avcılarını tatmin etmedi. Olta tutkunları gölden Çarşamba çayına su akışı olmadığını belirtip, su ve balık olmayan kanalda avcılığın yapılamayacağını belirtip göl manzarası izleyerek olta avı yapmak istedikleri yönünde değerlendirmelerde bulundu. Bu arada, yasakla birlikte göl kıyılarında artık amatör olta balıkçıları da görülemezken, bunun olta turizmini de olumsuz yönde etkilediği yönünde görüşlere yer verildi.

Gölde 15 Mart’tan itibaren ticari avlanma ile birlikte sportif olta balıkçılığına getirilen yasaklama kararından dönülmemesi,bölgede yaşayan amatör olta tutkunlarını adeta isyan noktasına getirdi.

ÖNCE PARKE TAŞINI ÜZERİNE OLTA BIRAKMIŞLARDI…

Daha önce toplanarak yol üzerindeki parke taşlarının üzerine olta atmak suretiyle yasağı protesto eden olta tutkunları bu defa daha farklı ve dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi.

Göl kenarındaki festival meydanında açık alanda ikinci kez buluşan ve açık alana temsili kahvehane kuran, iskambil kağıdı ve tavla oynayarak bir kumar görüntüsü canlandırarak yasağa tepki gösteren olta tutkunları, “Biz aslında kahve köşelerinden kurtulmak istiyoruz.”dedi. Olta tutkunları olarak kahve ve alkol kültüründen uzak duran insanlar olmalarına rağmen olta avcılığına getirilen yasakla aslında kendilerinin kahvehane köşelerine çekilmek istenildiğini öne süren olta avcıları, “Biz bunlara mı yönelelim?”sorusunu yöneltirken, kendileri kadar esnafın da mağdur olduğunu savundu.

ESNAF DA MAĞDUR…

Olta ve av malzemeleri satıcısı olduğunu ve getirilen yasağın esnaf olarak kendilerini de mağdur ettiğini savunan Yusuf Ordukaya, “Burada biz de esnaf olarak olta tutkunlarına destek veriyoruz. Av malzemeleri olarak bağlantı yaptığımız malzemeler ticari boyutu, limiti yüksek olan malzemeler. Şu anda hepsi elimizde kaldı. Çek kestik, kart çektik. Bunların ödeme günleri geldi, esnaf olarak biz de zor durumdayız. Yasağın kaldırılmasını istiyoruz.”dedi.

Oltaya taktıkları bir maket balığı plastik kovanın içerisine daldırıp çıkararak tepkilerini göstermeye devam eden olta tutkunları, olta avının kanal boylarında yasak olmadığına dair yapılan açıklamalara da dikkat çekerken, bu açıklamaların kendileriyle dalga geçilmesi anlamına geldiğini savundular. Gölden Çarşamba kanalına su akıtılmadığını belirten olta tutkunları, “Su olmayan, balık olmayan bir kanalda biz ne avlayacağız. Bizimle dalga mı geçiyorlar.”diye tepki gösterdiler.

Olta meraklısı Sinan Özdemir, geçtiğimiz hafta bir araya gelerek yaptıkları eylemin ardından yetkililerle bir araya gelerek yasağın esnetilmesini istediklerini ancak müsbet bir sonuç elde edemeyince eylem için yeniden bir araya geldiklerini söyledi.

Yasak dönemde balık yasağına karşı olmadıklarını, aksine bu yasağın teşvikçisi olduklarını savunan Özdemir, “Ama ticari balıkçılığa kota konmadığı, ağ sermeye metre sınırı konmadığı kayıkçılara sayı sınırı olmadığı sürece biz bu tepkimizi göstermeye devam edeceğiz.Önce bu soruna bir çözüm bulsunlar. Biz bunu yetkililerimize de söyledik. Bu yanlış karardan bir an önce dönülmesini rica ediyoruz.”diye konuştu.

“Kahve kültürüne hayır, doğa sporuna evet” şeklinde slogan da atan ve alkışlarla yasağı protesto eden olta meraklıları daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL