ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in birliği burada

        BEYŞEHİR – Beyşehir’de, AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Adayının tanıtıldığı toplantıya Konya Milletvekili Mustafa Akış’ın yaptığı konuşma damgasını  vurdu. Akış, konuşmasında Beyşehir’de birlik arayanlara adresi “burası”..

Beyşehir’in birliği burada

        BEYŞEHİR – Beyşehir’de, AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Adayının tanıtıldığı toplantıya Konya Milletvekili Mustafa Akış’ın yaptığı konuşma damgasını  vurdu. Akış, konuşmasında Beyşehir’de birlik arayanlara adresi “burası” diyerek gösterirken, muhalefete de sert bir şekilde yüklendi, “Her kürsüye çıkan buradan Beyşehir’in birliği mesajı veriyor. Beyşehir’in birliğini arayanlara buradan sesleniyoruz, Gülay Samancı Hanımefendi Beyşehir’in evladı, Beyşehirli, Mustafa Akış bendeniz Beyşehirliyim, Beyşehir’in evladıyım. Tahir Akyürek Büyükşehir Belediye Başkanımız Beyşehirli, birlik arıyorsanız Beyşehir’in birliği burada”dedi.
          AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı’nın Belediye Düğün Salonu’nda düzenlediği partisinin belediye başkan adayı toplantısında kürsüye gelen Konya Milletvekili Akış, konuşmasında bugüne kadar alışık olunmayan sert bir uslup kullandı, sözleriyle de muhalefeti de yerden yere vurdu.
          Konuşmasına, “Pırlanta gibi bir adayımız var Murat Özaltun” diyerek başlayan Akış, adaylarının uluslar arası dev bir şirkette kazandığı tecrübe ve birikimleri Beyşehir’in hizmetine sunacağını söyledi, “Beyşehir’e hizmetkar olacak. Biz onun gayretli bir şekilde bu mücadeleyi vereceğine ve belediye başkanı Allah izin verirse olduktan sonra da Beyşehir’i sırtında taşıyacağına eminiz.”dedi.     
         Konuşmasında, 30 Mart tarihinden sonra Beyşehir’in de merkez bir ilçe, bir metropol ilçe olacağına vurgu yapan Akış, bugün İl Özel İdaresi vasıtasıyla hizmet götürmeye çalıştıkları yerlere kat be kat üstün performanslarla, profesyonellikte ve bütçelerle hizmet götüreceklerini ifade etti.
         Konuşmasının daha sonraki bölümünde “muhalefete de dokundurma yapmak istiyorum” diyen Akış, sözü MHP’nin Beyşehir Belediye Başkan Adayı tanıtım törenine getirdi. Törenle birlikte Beyşehirli hemşehrileri olan Süleyman Şenol’un da MHP’nin belediye başkan adayı olarak seçim sürecinde  yarışmaya başladığına vurgu yapan Akış, şu değerlendirmelere yer verdi: “Benim o toplantıda en çok dikkatimi çeken husus şuydu; Süleyman beyin, hemşehrimizin yanında, sağında ve solunda 2 isim vardı. Birisi Faruk Bal, birisi ise Mustafa Kalaycı. Ben sizlere soruyorum değerli hemşehrilerim; bu iki MHP milletvekilimizin Beyşehirli olduğunu biliyor musunuz? (salondan ‘hayır’ sesleri yükseliyor) Bu iki milletvekilimiz Beyşehirli değiller. Her kürsüye çıkan buradan Beyşehir’in birliği mesajı veriyor. Beyşehir’in birliğini arayanlara buradan sesleniyoruz. Gülay Samancı Hanımefendi Beyşehir’in evladı, Beyşehirli, Mustafa Akış bendeniz Beyşehirliyim, Beyşehir’in evladıyım. Tahir Akyürek Büyükşehir Belediye Başkanımız Beyşehirli… Birlik arıyorsanız; Beyşehir’in birliği buradadır.”
         Başka bir yerde birlik aranmasına gerek olmadığına konuşmasında vurgu yapan Akış, Beyşehir’e yabancı olanlarda birlik aranmasına da gerek olmadığını belirtti. Akış, konuşmasında bir başka hususa da değinirken, “Yaa iki vekil oldu da, ne yaptılar?” diyenlere rakamlar vererek şu sözlerle cevap verdi: “Kara kaplı defter burada… Herkesin karnesi burada. Belki uzattım, sizleri sıktım ama, birkaç rakamdan da bahsetmek istiyorum. O referans  gösterilen Faruk Bal beyefendi,   57’inci hükümetin devlet bakanıydı.   1999-2002 yılları arasında devlet bakanlığı   yaptı.   Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde  bize Beyşehir’e çaktığı bir çiviyi göstersin.  Bu  yıllar arasında  il özel idaresi  68 kalem iş yapmış Beyşehir’de,  AK Parti iktidarı döneminde ise Beyşehir’e il genel meclis üyelerimizle beraber  502 kalem iş yapılmış.   Gülay hanımla benim vekil olduğum dönemde  yani bu 2,5 yıllık süreçte de  294 kalem iş  yapılmış, işte 2 vekilin yaptığı bu…   Faruk Bal’ın bakan olduğu dönemde  Beyşehir’e 2 milyon lira para harcanmış,  AK Parti  iktidarı döneminde il özel idareden  Beyşehir’e 33 milyon lira para harcanmış 20  milyonu  ise bizim vekil olduğumuz dönemde harcanmıştır.  Gembos derivasyon projesi,  95 yılında başlamış,  hiç elini atan olmamış,  Beyşehir Gölünü kurtarmak da  Ak Parti iktidarına nasip olmuş  ve 2008’de  Beyşehir Gölüne  yılda 184 milyon metreküp  su akıtarak  Beyşehir gölü kurtarılmış.  1999-2002 yılları arası 57’inci hükümet döneminde  Beyşehir’e 2 tane okul yapılmış,  anadolu öğretmen lisesi ve Atatürk ilköğretim okulu; bizim iktidarımız döneminde ise 8 okul yapılmış,  bir okulun da 200 kişilik yurdu  yapılmış   ve yapılan 137 derslikten 64’ü yani yarısı bizim vekilliğimiz döneminde yapılmış,  Gençlik Spor Bakanlığı, bizim iktidarımız döneminde 17  milyon  600 bin lira  para harcamış,  bunun 16 milyon   900 bin lirası, yani   yüzde 95’i,  Gülay hanımla benim   vekilliğim döneminde harcanmış, Beyşehir’de 1989 yılında açıldı yüksekokul,  Ak Parti iktidarı gelene kadar  sadece 2 yıllık eğitim veriyordu,   ama bugün  Ak Parti iktidarıyla beraber  2010 yılında  turizm yüksek okulu  açılarak  4 yıllık eğitim verilmeye başlandı,  daha sonra bizim vekilliğimiz döneminde bu turizm yüksek okulu da turizm fakültesine dönüştürüldü,  2011’de işletme fakültesi kuruldu,  2010’da uygulamalı bilimler yüksek okulu   kuruldu,   bugün bin beşyüzlerden aldığımız  öğrenci sayısı 4 binlere dayanmış durumda. Beyşehir  eğitim şehri olsun diyorduk ya…  Bunu sağlayayan da AK Parti’dir”
        Akış, konuşmasında, yer sorunu çözülen ve Esentepe ile Beytepe Mahalleleri arasına yapılmasına karar verilen yeni devlet hastanesi projesine de değindi. Beyşehir’e kazandırılacak hastanenin 45 milyon liraya mal olacağına vurgu yapan Akış,  2002’den 2013’e kadar kamu harcamalarına harcanan paranın 161 milyon lira olduğuna vurgu yaparak, bölgede hayata geçirilen diğer yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Bunun içerisinde karayolları ve hastaneye yapacağımız harcamalar yok, bunun 71 milyonu biz vekil olmadan önce, 89 milyonu da biz vekil olduktan sonra…  2 vekil bir şey yapmış mı yapmamış mı,  Halep oradaysa arşın burada…   Bugün Gembos  yoluna, Konya Beyşehir yoluna da imza atan Ak Parti iktidarıdır, biz Konya Beyşehir yolunda bugüne kadar  20 milyon 853 bin lira para harcadık,  Gembos yolunda,  yani Derebucak devamında   19  milyon  600 bin lira harcadık, Derebucak devamında 10 milyon lira daha harcayacağız,   Konya-Beyşehir yolunun  bitirilmesi için de  120 milyon lira harcayacağız, bunun 60 milyonunun da sıcak  asfalt ihalesini   yaptık,  hemen asfalt, inşaat sezonu başladığında  sıcak asfalt çalışması da başlayacak, hastanemiz en çok çile çektiğimiz yerlerden birisi, vekilimizle beraber ne zaman bir doktor eksiği olsa Sağlık Bakanlığına koşar o  eksiği gidermeye çalışırız, biz vekil olmadan önce hastanede 12 tane uzman vardı arkadaşlar,  biz vekil olduğumuzda bugün 27 uzman hekim var, hastanede MR,  tomografi gibi birçok cihazlar  bizim vekilliğimiz döneminde Beyşehirli’nin   hizmetine sunulmuştur, 2013 yılında yatırım  programına şunları koymuşuz;  24 derslikli yeni imam hatip ortaokulu,  1 milyon 800 bin lira,   hamdolsun hızlı bir şekilde çıkıyor, inşallah yeni dönemde hizmete açılacak, 24 derslikli Gazi Ortaokulu  1 milyon 800 bin lira,  yine o da eski  Alaaddin Ortaokulu  bahçesine yapılıyor ve yükseliyor  ve sağlık meslek lisesi 16 derslikli ve 200 kişilik yurdu  4 milyon, 150 bin lira,  o da hızlıca  öğretmenevi arkasındaki mevkide yükseliyor ve çoğu Konya ilçesinde  olmayan   sadece Akşehir’de olan  Anadolu Adalet Meslek Lisesini de   biz açtık,  gençlerimiz çocuklarımız  şimdi zabıt katibi olarak  yetişiyor  ve iş sahibi oluyorlar.  Ve yine   hafriyatı biten  ve yakında temeli   atılacak olan   gençlik merkezimiz  3  milyon 350 bin liraya   ihalesi yapıldı,  hafriyatı yapıldı ve  temeli atılacak.   İnşallah  bunlar 2013’te yaptıklarımız…  2014’te  söyleyeceklerimizle de   çok daha büyük bir farkı  Beyşehir için ortaya koyacağız. Şimdi tekrar soruyorum, bu iki vekil çalışmış mı, çalışmamış mı,  hamdolsun, Beyşehir’i sırtında taşımak için gayreti göstermiş mi göstermemiş mi?”
         Akış, başbakandan edindikleri bir anlayıştan geldiklerini de konuşmasında vurgularken, “İyilik yap denize at, balık bilmezse Halik bilir” sözüne dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Biz bugüne kadar  belki   bunları anlatmadık,   ama bugün anlaşılıyor ki,  sokakta  bunu kullanmak, bundan  siyaset üretmek isteyenler   var, ben buradan herkese sesleniyorum;  bugün Beyşehir’in birliği  burada…    Büyükşehir belediye başkanıyla,  Beyşehir belediye başkanıyla,  vekilleriyle,  inşallah Beyşehir’e hizmet etmeye  biz ekip olarak  devam edeceğiz,  yılmayacağız, yorulmayacağız.  Ben Beyşehir’e bugüne kadar bir çivi çakan herkese, gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum, hizmetlerinden dolayı aday adaylarımıza da teşekkür ediyorum. Partilerinin arkasında kapı gibi duran değerli aday adaylarımıza  çok teşekkür ediyorum, kimse bizim partimizde fitne, ayrılık aramasın, lafı güzaf boş çaba. Gitsinler enerjilerini başka yerlerde yorsunlar.”
         AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış konuşmasının son bölümünde ise iki aylık yerel seçim maratonunu AK Parti olarak başlattıklarını, bu maratonun Türkiye’nin en önemli süreci olacağını belirtti. Bugün millete hizmetin önünü kesmek isteyenlerin, AK Parti karşısında tekrar bir araya geldiğini aktaran Akış, “30 Mart günü sıradan bir yerel seçim tarihi değildir. 30 Mart, aynı zamanda ülkenin kaderine de yön verecek tarihtir. Bugün belki sokakta eli silahlı askerler görmüyorsunuz, bugün belki sokağa çıkma yasağı yok. Ama bugün yaşadıklarımız, 27 Mayıs’tan, 12 Eylül’den 28 Şubat’tan farklı değildir” diye  konuştu.
         AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı da, partisi tarafından Beyşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Murat Özaltun’un sonuna kadar arkasında olduklarını söyledi.
         Konuşmasında, başörtüsüyle TBMM’ye girerek, kendilerine, “bu defa tarihe karıştınız” denilmeye başlandığını belirten Samancı, hiç kimsenin inancı gereği örtünmesinden dolayı yargılanmadan, aşağılanmadan, herkes neyi hak ediyorsa, nereye oturması gerekiyorsa o koltuğu hak edip oturacağını ifade etti.
         Kendilerinin böyle bir misyonu gerçekleştirdiğini dile getiren Samancı, “İnşallah adayımız Murat beyden de kim ne derse desin, bundan sonra Beyşehir’de iz bırakacak hizmetleri bekliyoruz inşallah” dedi.
          Samancı, konuşmasının son bölümünde de, yapımı yılan hikayesine dönen ve yeri ile ilgili birtakım sıkıntı ve olumsuzluklar yaşanan yeni devlet hastanesi projesine değindi. Bu sıkıntıların aşıldığını belirten Samancı, “Biz bu sıkıntıları birlik ve beraberlikle aştık. Yerimiz netleşti. Esentepe-Beytepe Mahalleleri arasında bir yerde, hazine arazisinde. İnşallah hastanemiz yer konusuyla ilgili yazışmalar yapılıyor, bitmek üzeredir. Tahsis işlemine kadar geldik. Beyşehir’e inşallah kazandırmış olacağız.”dedi.
         Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise bugüne kadar yapılamayan yatırımların, Konya Büyükşehir Belediyesinin gücü ve imkanlarıyla Beyşehir’de de gerçekleştirileceğini söyledi.
         Beyşehir’in çekim merkezi olacağını vurgulayan Akyürek, Konya’nın denizinin artık Beyşehir Gölü olacağını, bölgede yapacakları yatırımlarla hem tarihi dokunun ortaya çıkarılmasını, hem de gölün daha fazla halkın hizmetine sunulmasını sağlayacaklarını ifade etti. Akyürek, konuşmasında, Beyşehir’e kadınlar lokali sözü de verdi. “Kadınlar lokalini Beyşehir’e hediye edeceğiz” diye konuşan Akyürek, Konya’da Kadınlar Lokali’nin yüzme havuzu, saunası, spor salonları, mesleki eğitim alanları,kafeteryası ve toplantı salonlarıyla  Türkiye’ye model olduğuna dikkat çekti, “Büyük ilçelerimize bunu da kazandıracağız”dedi.
          Konya genelinde birçok beldede hala altyapı yetersizliği olduğundan söz eden Akyürek, kanalizasyonu olmayan, içme suyu şebekesi yetersiz olan, yenilenmesi gereken, su kalitesi yetersiz olan belde ve ilçelerin eksikliklerinin yeni dönemde bir takvim içerisinde tamamlanacağını belirtti. Akyürek, Beyşehir’in 37 köyünün de masalarında olduğunu, önce su ve altyapıdan başlayarak her bölgenin standardını yükselteceklerini söyledi. Akyürek, bu hizmetlerin gelmesi için uyumlu bir belediye çalışmasına ihtiyaç olduğuna vurgu yaparken, şunları kaydetti: “Beyşehir bizim için çok kıymetli yerleşim yeri ve kıymetli bir ilçemiz,yeni büyükşehir yasasından belki de en çok Beyşehir istifade edecek.  Devam eden ve milletvekillerimizin büyük katkısıyla yapım süreci belli bir aşamaya gelmiş olan Konya duble yolu, sonra Gembos yolunun tamamlanması ile birlikte Konya’nın yeni cazibe merkezi Beyşehir olmuş olacak, İnşallah Beyşehir Belediye   Başkanı olarak Murat kardeşimizi siz yüksek bir oy oranıyla seçeceksiniz. Çünkü hakikaten belediyecilikte uyum çok önemlidir, birlikte çalışma önemlidir aynı zamanda büyükşehir belediyesini de yeni dönemde birlikte yöneteceğiz, buradan gelen  belediye başkanıyla birlikte  6 büyükşehir belediye meclis üyesi  hem bölge yatırımlarını  takip edecek hem de Konya’nın yönetimine katılacak, katkı yapacak, onun için belediye meclis üyeleri de bizim için son derece önemli ve değerli. Yeni yasayla su, kanalizasyon, itfaiye, toplu ulaşım ve atıkların depolanması gibi önemli alt ve üst yapı yatırımlarının sorumluluğunu büyükşehir olarak biz devralıyoruz”
          AK Parti Beyşehir Belediye Başkan Adayı Murat Özaltun da Beyşehir’in gurur kaynağı olacak bir belediye başkanı olmak istediğini, belediye başkanı, milletvekilleri ve teşkilatla el ele vererek, Beyşehir’i marka şehir haline getireceğinin altını çizdi. Özaltun, kendisine teveccüh gösterilmesi halinde Beyşehir’i, mahalle meclisleriyle bir ekip ruhu ile hep birlikte yöneteceklerini kaydetti.
           AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Nafiz Huğlu ise, konuşmasında, adaylık sürecinin tamamlanmasının ardından “Aday olmasak da AK Parti’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” diyen aday adaylarının hepsini de aralarında görmekten çok memnun olduklarını dile getirerek, “Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ak parti bir davadır, AK Parti sıradan bir parti değildir, Ak Parti kişilerin, şahısların, kişisel amaçlarını, menfaatlerini hesaplarını gerçekleştirebileceği bir parti değildir,  Ak Parti bir davadır,  memleket davasıdır,  AK parti Türk ve İslam dünyasının da davasıdır,  biz olaya böyle bakıyoruz. Dolayısıyla 11 arkadaşımız içerisinden başbakanımızın teveccühü ve Allah’ın nasibi ile Murat Özaltun kardeşimize adaylık nasip oldu”dedi. Huğlu, Türkiye’nin içerisinde olduğu sıkıntılı sürecin bilincinde olduklarını, bu süreçte ülkedeki her olumlu gelişmeyi engellemeye çalışan dahili ve harici mihraklar olduğunu da belirterek, “Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini istemeyen mihraklara bir Osmanlı tokadı atacaksınız inşallah. Allah’a şükür teşkilatımız Beyşehir Belediye Başkan adayımıza topyekün olarak destek vermektedir. Herhangi bir çatlak yoktur. Bunu dedikoduları bitirmek için söylüyorum. Hiç kimse AK Parti kadrolarının arasına nifak sokamaz.”ifadelerini kullandı.
          Toplantıya, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Akif Göksu, AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilat Başkanı Nafiz Huğlu, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL