ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’in sorunları masaya yatırıldı

  BEYŞEHİR – Beyşehir’in sorunlarını düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. İlçe Stratejik Gelişme Komisyon toplantısı Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün başkanlığında Beyşehir Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İlçe Stratejik Gelişim Komisyonu üyeleri..

Beyşehir’in sorunları masaya yatırıldı

 

BEYŞEHİR – Beyşehir’in sorunlarını düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. İlçe Stratejik Gelişme Komisyon toplantısı Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün başkanlığında Beyşehir Ticaret Odası toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya İlçe Stratejik Gelişim Komisyonu üyeleri ve raportörleri katıldı.
          Toplantının ilk bölümünde ilçenin sorunları görüşüldü ve 7 başlık halinde sıralandı.Bunun yanı sıra ilçenin öne çıkan özellikleri ve Beyşehir’i diğer ilçelerden ayıran belirgin özellikler de belirlendi. Konu ile ilgili olarak Beyşehir ilçesinde yaptırılmış olan anketin sonuçları değerlendirildi. Toplantının son bölümünde ise ilçeyi ilgilendiren ve bölgeyi etkileyebilecek kamu yatırımları tespit edildi.
           Toplantıda, turizm potansiyelinin yeterince değerlendirilememesi, sanayi üretiminde markalaşamama ve pazarlama sorunları, sanayiye uygun ara eleman yoksunluğu, Beyşehir Gölünün yönetimi ve korunması, tarımda ölçek ve çeşitlilik sorunu, hayvancılık potansiyelinin değerlendirilememesi ile çevre ve şehircilik konuları ilçenin belli başlı sorunları olarak tespit edildi.
          İlçe genelinde yapılan anket sonuçlarının ortaya çıkardığı duruma göre, Beyşehir’i diğer ilçeler arasında ön plana çıkaran ve ilçeyi farklı kılan özellikler ise Beyşehir Gölü ile doğal güzelliklerinin oluşu, ciddi turizm potansiyeli ile tarihi değerlerinin oluşu, zengin doğal taş rezervlerinin olması ile mermer ve  silah sanayi alanları dallarında gelişmişlik seviyesinde olunması, ülkemizin iki büyük turizm merkezi olan Kapadokya’yı Antalya’ya bağlayan, Ankara,İstanbul ve Adana gibi şehirlere ulaşımın kolay olduğu, bu nedenle ilçenin ulaşımda kavşak vazifesi üstlenmesi, tarımda ise zengin su kaynaklarının sahibi oluşu gibi etkenlerin ilçeyi farklı kılan özellikler arasında gösterdiğine dikkat çekildi.
         Toplantıda komisyon üyeleri de, Konya – Beyşehir duble yolu, Beyşehir – Antalya Gembos yolu, Konya –Antalya hızlı tren hattı, tarihi Eşrefoğlu Camiinin Unesco kültür mirası listesine alınma çalışmaları, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi ile ilçenin Milli Park sınırları içerisinde olmasının ilçeyi ilgilendiren ve bölgeyi etkileyebilecek kamu yatırımları arasında olabileceği şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
        İlçe Kaymakamı Başıbüyük, komisyonun bundan sonraki toplantısının 16 Mayıs 2012 tarihinde yapılacağını, toplantıda sorunlara çözüm önerileri ile ilçenin 2023 vizyonunun belirleneceğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL