ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir geleceğin parlayan yıldızı olacak

      BEYŞEHİR – Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Yaşar ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Prof.Dr.Adnan Çelik, Beyşehir’i gelecekte bir dünya kenti ve üniversitesi haline..

Beyşehir geleceğin parlayan yıldızı olacak

 

    BEYŞEHİR – Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Yaşar ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Prof.Dr.Adnan Çelik, Beyşehir’i gelecekte bir dünya kenti ve üniversitesi haline getirebilmek için birtakım çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

     “Büyük hayırsever” olarak nitelendirdiği Beyşehirli işadamı Ali Akkanat’ın yapmış olduğu maddi katkılar ve Selçuk Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Süleyman Okudan’ın himmetleriyle Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nün son dönemde adeta bir butik üniversite haline dönüşmüş olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Çelik, “Bir de burada bir bilim eri eski dekanımız Prof.Dr.Hasan Kürşat Güleş hocam ekibiyle beraber 5 yılını harcamış, geride gözükmeyen idari ve akademik kadrodakilerin katkılarıyla adeta Beyşehir bir üniversite kenti olmuş. Yeni kurulan üniversitelerin bir çoğunda böyle bir fiziksel yerleşke ve daha yüksek insan kapasitesi olmayabiliyor. Biz almış olduğumuz bu kutlu bayrağı daha da yukarıya taşımak için bazı öncelikli konuları belirlemiş bulunmaktayız.”dedi.

     ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ ULUSLAR ARASI BOYUTA TAŞINIYOR…

     Özellikle Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nin Türkiye’de marka değer taşıyan bir işletme olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Adnan Çelik, fakülteyi uluslar arası bir boyuta taşımak için göreve başlamasıyla birlikte birtakım çalışmalar yürüttüklerini de anımsattı.

     Uluslar arası akreditasyon, çift diploma denklik anlaşması, erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği gibi bazı projelerinin olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Çelik, şöyle devam etti:

     “Bir de ileri boyutta ülkemizin seçkin, temayüz etmiş ilim ve seçkin bilim insanlarına davet göndereceğiz. Tüm akademik Beyşehirliler’in şu anda kütüğünü oluşturmak üzereyiz. Türkiye’de nerede Beyşehirli ve Beyşehir kökenli bir öğretim üyesi varsa, ‘gelin Beyşehir’i bir dünya kenti, bir dünya üniversitesi yapalım’ diye bir slogan başlatacağız.

BEYŞEHİR’DE ULUSLAR ARASI SEMPOZYUM…

Beyşehir’de uluslar arası bir sempozyum düşünüyoruz. Sanıyorum önümüzdeki yıl Mayıs ayında yaparız bunu. Bu sempozyum sonucunda da bir yol ve eylem planı belirleyip Sayın Rektörümüz adına bütün dışarıdaki Beyşehirliler’in kadro olarak buraya gelmelerini talep edeceğiz. Biliyorsunuz, nitelikli öğretim elemanı, nitelikli öğrenci doğurur. Nitelikli öğrenci tercih edilebilir kentleri ister. Ben Beyşehir’in gelecekte parlayan bir yıldız olacağını, kadirşinas Beyşehir halkının bunu hak ettiğini ve davet ettiği bu insanına sahip çıkacağını düşünüyorum. Gelecek yarınların ışıklı, nurlu, aydınlık yarınlar olduğuna inanıyorum.”

     Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar da, Dekan Prof.Dr.Çelik’e çalışmalarında başarı dileğinde bulunurken, ilçedeki basın kuruluşları hakkında bilgiler verdi. Ziyarete, Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı ve BGRT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Narin, Yönetim Kurulu üyelerinden Beyşehir Göl Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve İhlas Haber Ajansı Beyşehir Temsilcisi Ali Rıza Önses, BGRT A.Ş. Genel Yayın Yönetmeni Şahin Habir, BGRT muhabiri Şener Habir de eşlik etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL