ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir Yeşile Bürünüyor

         Beyşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu’na üye üniversite öğrencilerinin de destek verdiği Esentepe Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Alanda..

Beyşehir Yeşile Bürünüyor

         Beyşehir Belediyesi tarafından Selçuk Üniversitesi Beyşehir Kuş Gözlem Topluluğu’na üye üniversite öğrencilerinin de destek verdiği Esentepe Mahallesi’nde 20 bin metrekarelik bir alanda ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Alanda çam, ardıç, akasya, sedir, meşe gibi orman fidanı türleri toprakla buluşturulurken, çalışmaların ardından burada bir park projesinin de hayata geçirileceği bildirildi.
        Ağaçlandırma çalışmalarına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı, İlçe Emniyet Müdür Vekili Başkomiser Sefa Mercan, kurum amirleri ve vatandaşların katılımı yoğun oldu. Kaymakam Başıbüyük ve Belediye Başkanı Taşcı da çalışmalar kapsamında fidan dikti, ardından çevresine su verdi.
       Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Esentepe Mahallesi’nin önündeki çorak alanı ağaçlandırmak için çalışma başlattıklarını belirterek, “İkinci etapta burada bir park projemiz var. Devamında o gelecek. Buradaki koruluğun devamı olarak burası yemyeşil bir hale gelecek. İnsanlar gelip ağaç altında oturacaklar, gölü seyredecekler. Burası çok daha yaşanılır ve daha güzel bir hale gelecek” dedi.
       Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, ağaçlandırma çalışması yapılan alanın Beyşehir’in seyir yeri niteliğinde olduğunu belirterek, “Burada ileride bu ağaçların yetişmesiyle insanların oturabileceği güzel bir mesire olanı oluşturulacak. Buranın güzelliğine güzellik katılır diye düşünüyoruz. Bu kapsamda bu programı organize ederek ağaçlandırma çalışması yapan belediyemizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL