ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Uzun: Paramız faize gidiyor.

             BEYŞEHİR – Uzun, Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen ‘Türkiye’de ve dünyada neler oluyor?” konulu konferansta, SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ten önce geldiği kürsüde, yaptığı..

Uzun: Paramız faize gidiyor.

 

           BEYŞEHİR – Uzun, Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen ‘Türkiye’de ve dünyada neler oluyor?” konulu konferansta, SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç’ten önce geldiği kürsüde, yaptığı konuşma ile iktidarın ekonomik ve dış politikasını eleştirdi. “Parasız Saadet olmaz, parayla da saadet olmaz ama parasız da saadet olmaz” diye konuşmasına başlayan Uzun, “Bizim prensibimiz; parayla saadet olmaz yerine İslamsız saadet olmaz”diye konuştu.
            Parayı konuşurken Türk parasından da söz eden ve günümüzde ne durumda olduğu hakkında değerlendirmelerde bulunan Uzun, Türkiye’de paranın devlette toplandığını belirtti. Bu yıl bütçede toplanan para miktarının yani gelirler toplamının 363 milyar lira civarında olduğunu ifade eden Uzun, bu rakamların devletin resmi rakamları olduğunu anımsattı. Bu 363 milyarın 36 milyarını devletin milletine okul, hastane ve yol gibi hizmetlere ayırdığını kaydeden Uzun, 53 milyarının ise faiz ödemelerine ayrıldığını savundu.
            Faize ödenen paranın insana hizmete ödenenden daha çok olduğuna dikkati çeken Uzun, “10 yılda duble yollara yaptıkları yatırımın her yıl iki katını faize ödüyoruz.Bu böyle devam etsin mi? Tercih millete ait. Faizin yasak olduğuna inanıyorsanız, karşıysanız, faizin toplumun ekonomisini bitiren bir veba olduğuna inanıyorsanız ‘dur’ diyeceksiniz. Faize ‘dur’ diyecek bir tek teşkilat var o da milli görüş teşkilatı ve Saadet Partisi.”dedi.
           Uzun, konuşmasında hükümetin dış politikasını da eleştirirken, Türkiye’nin  günümüzdeki dış ilişkilerinin yarattığı olumsuzluklardan söz etti. 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL