ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’de Sinekle Mücadele

              BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, veteriner hekim Mustafa Uslu nezaretinde yürütülen çalışmalarla sivrisinek larvalarının üreme yerlerinin ilaçlandığı bildirildi.            Uslu,..

Beyşehir’de Sinekle Mücadele

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, veteriner hekim Mustafa Uslu nezaretinde yürütülen çalışmalarla sivrisinek larvalarının üreme yerlerinin ilaçlandığı bildirildi.
           Uslu, kent merkezi ile çevresindeki 4 kilometrelik bir alanda ilaçlama çalışmaları yaptıklarını belirterek, “Şubat ayı itibariyle sivrisinek larva mücadelesi çalışmalarımızı başlattık. Belirlediğimiz alanlarda bulunan bataklık, sazlık, dere, çay, kanal, su birikintileri ile kuyular başta olmak üzere erişebildiğimiz sivrisinek larvalarının üreme alanı olan tüm yerlerde ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız çalışma ile sivrisineklerin üremesine engel olmak amacındayız” dedi.
            Sivrisineklerin rüzgarlarla birlikte 15-20 kilometre mesafeler dolayında uçabilmelerinin kendilerini zorladığını kaydeden Uslu, “Buna rağmen ilaçlama çalışmalarımız periyodik olarak devam edecek ve elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Ayrıca özel bahçelerinde su kuyusu, havuz ve su birikintisi olan vatandaşlarımız bizlere müracaat ettikleri takdirde bu alanlarda da ilaçlama yapabiliriz. Sivrisinek larvaları ile mücadele de kullandığımız ilaçların insan sağlığını tehdit eden herhangi bir olumsuz etkisi yoktur” diye konuştu.
            Beyşehir’de yaz aylarında sivrisinek sorunu yaşanmaması adına çalışma yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı İzzet Taşcı da, ilçe halkının rahat bir yaz dönemi geçirmesi için ilaçlama faaliyetlerinin aralıksız sürdüğünü kaydetti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL