ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehir’e Kent Ormanı

         BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, ilçe merkezine kurulması planlanan kent ormanında yer değişikliğine gidildiğini bildirdi. Belediye Meclisi’nin daha önce aldığı kararla belirlenen alanda kent ormanı oluşturulması projesinde yer değişikliğinin gündeme..

Beyşehir’e Kent Ormanı

         BEYŞEHİR – Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, ilçe merkezine kurulması planlanan kent ormanında yer değişikliğine gidildiğini bildirdi. Belediye Meclisi’nin daha önce aldığı kararla belirlenen alanda kent ormanı oluşturulması projesinde yer değişikliğinin gündeme geldiğini belirten Taşcı, “Yeni Hastane binası yapmayı planladığımız koruluğun üst tarafını ve Şamlar yolunun sağ tarafındaki alanı kent ormanı yeri olarak belirlemiştik. Son haliyle kent ormanını sadece Şamlar Köyü yolunun sağındaki 12 hektarlık saha olarak tespit ettik” dedi.
          Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık’la bölgede yaptıkları incelemenin ardından böyle bir karara vardıklarını anlatan Taşcı, “Uygun görülen saha hafif eğimli ve tamamı gölü görecek şekilde bir yapısı var. Yürüyüş yollarıyla, spor alanlarıyla, çok sayıda kamelyaları ve ormancı masalarıyla aynı anda yüzlerce insanahizmet verebilecek bir kent ormanı ve bir başka deyişle piknik alanı burada oluşturulacak” diye konuştu.
    Amaçlarının Beyşehir’de yaşayan ancak motorlu taşıtı olmadığı için uzak alanlardaki piknik ve mesire alanlarına gidemeyen ailelere yeni ve daha yakında bir piknik alanı ve kent ormanı imkanı sunmak olduğunu da dile getiren Taşcı, “Tamamlandığında sadece Beyşehir’den değil, çevreden de gelecek insanlarımız için güzel bir piknik alanı olacak. Şu anda proje aşamasında ve planlaması yapılıyor. Çok yakın bir zaman içerisinde ihaleye çıkacağız. İlk etapta Orman Bakanlığı’ndan gelen 100 bin liralık bir ödenek var, bunu kullanacağız. Ardından ise daha büyük kaynaklarla bu bölgenin daha modern bir mesire alanı olarak düzenlenmesi için çaba göstereceğiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL