ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Beyşehirli yönetmene vefasızlık!

  BEYŞEHİR-Çekimleri Beyşehir ve Akşehir ilçelerinde yapılan ve Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan “Meryem” isimli sinema filmine destek vermek amacıyla Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul Antalya’ya giderken, benzer davranışın..

Beyşehirli yönetmene vefasızlık!

 

BEYŞEHİR-Çekimleri Beyşehir ve Akşehir ilçelerinde yapılan ve Altın Portakal Film Festivali’nde yarışan “Meryem” isimli sinema filmine destek vermek amacıyla Akşehir İlçe Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul Antalya’ya giderken, benzer davranışın Beyşehir’den gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu oldu.Bu arada, Çavuş Belde Belediye Başkanı Mehmet Çiğdem de film için Antalya’ya giden yerel yöneticiler arasında yer alıyor.

AKŞEHİR SAHİP ÇIKTI…

Mommo-Kız kardeşim filminin ödüllü yönetmeni Beyşehirli Atalay Taşdiken’in yeni filmi “Meryem” 20 Eylül 2013 tarihinde tüm Türkiye’de vizyona girdi. Zeynep Çamcı, İsmail Hacıoğlu, Mustafa Uzunyılmaz, Zerrin Sümer, Mehmet Usta, Gaffur Uzuner’in rol aldığı filmin müziklerini ise Harry Potter, One Day ve Bel Ami gibi dünya çapında ses getiren filmlerde besteci ve aranjör olarak görev alan Youki Yamamoto yaptı. Çekimlerinin büyük bir kısmı Akşehir’de gerçekleştirilen film, 4-11 Ekim tarihleri arasındaki 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yarışıyor. Filme destek vermek amacıyla Antalya’ya giden Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, filmi Antalya Altın Portakal Jüri Başkanı Türkan Şoray ile birlikte izledi.
Başkan Oğul Akşehir’de çekimleri gerçekleştirilen ve Akşehir’in tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan Meryem filmini izleyenlerin de çok beğendiğini dile getirerek, “Yönetmen Atalay Taşdiken’in filmi, eminim ki daha önceki filmi Mommo-Kız kardeşim filmi gibi pek çok ödül alacaktır. Bu film sayesinde Akşehir’imizin tarihi dokusu ve güzellikleri bir kez daha tüm Türkiye’nin önünde sergileniyor. Bu filmin Akşehir’de çekilmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.

TAŞDİKEN: “KİMSEYE KIRGINLIĞIM, KÜSKÜNLÜĞÜM YOK” DEMİŞTİ

Filmin yönetmeni Atalay Taşdiken, Beyşehir’de devam eden çekimler esnasında, filmin Akşehir’deki çekimleri ile ilgili de bilgiler verirken, bu ilçeden çok büyük bir destek aldıklarını, Akşehir‘in insanıyla, kurumlarıyla, belediyesiyle kendi tahminlerinin de ötesinde ekibe çok büyük destek olduğunu söylemişti. Burada çekilen sahnelerin Meryem’in duygu dünyasına çok hizmet eden sahneler, mekanların ise atmosfer olarak çok inandırıcı olduğunu anlatan Taşdiken, “Beyşehir’den aynı desteği görebildiniz mi?” sorusunu ise;
“Beyşehir’den henüz belli bir destek görmedik. Kimseye bir kırgınlığım, küskünlüğüm yok. Burası benim memleketim. Birileri bize destek olsa da olmasa da ben kendi memleketime bir şey yapmayı borç sayıyorum.”demişti.
Meryem adlı sinema filminin Beyşehir’deki çekimleri tarihi Eşrefoğlu Camii’nde başlamış, otogar ve Beyşehir Gölü kıyılarında devam etmişti. Çekim mekanları arasında tarihi Eflatunpınar Anıtı ile Kızkalesi Adası da yer almıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL