ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Bilim Merkezi Konya’nın Markası olacak

           KONYA – Başkan Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Nisan Cumartesi günü Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde Bilim Merkezi’nin de açılışının yapacağını belirterek, tüm Konya..

Bilim Merkezi Konya’nın Markası olacak

           KONYA – Başkan Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Nisan Cumartesi günü Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde Bilim Merkezi’nin de açılışının yapacağını belirterek, tüm Konya halkını davet etti.
           Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ne basın mensupları ile birlikte inceleme programı düzenledi. Basın mensuplarına Bilim Merkezi’nin bahçesinde bulunan Minia Selçuklu Parkı, Bilim Merkezi içindeki sergi alanları ile planetaryum gezdirilerek bilgi verildi. Konya’nın her alanda markalarını oluşturmak gerektiğini, Bilim Merkezi’nin de Konya’nın markalarından biri olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hedeflerinin Bilim Merkezi’ni Konya’nın gücünü artıran bir yapıya dönüştürmek olduğunu söyledi. Başkan Akyürek, Konya’nın Hazreti Mevlana’nın yanında Bilim Merkezi’yle, üniversiteleriyle anılmasının şehrin değerini artıracağını dile getirdi. ANKARA YOLU BİLİM VADİSİ OLACAK Konya’nın Bilim Merkezi’ne sahip çıkmasını isteyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Burası aynı zamanda Ankara Yolu’nu bir şehir içi yol haline getirecek. Şu anda yaptığımız çalışmalar, yeni parklar, şehir merkezi ile Bilim Merkezi arasındaki mesafeyi yeşil dokuyla, yürüyüş yoluşla, bisiklet yoluyla birleştirecek. Ankara Yolu bir bütün olarak Bilim Merkezi ile birlikte cazibe merkezi haline gelecek. Konya sanayisi ile de burayı mutlaka bütünleştireceğiz. Buradaki sergiler bundan sonra Konya sanayisi tarafından üretilmeye başlanacak. 100 bin metrekareden oluşan Bilim Merkezi’nin 26 bin metrekareyi geçen bir kapalı alanı var. Bahçeye 450 bin metrekarelik bir alan da ilave edilerek 550 bin metrekareye yükseliyor. Bahçede dünyadaki örneği yapılabilir bilimsel çalışmaların, buluşların, ilgi çekecek bilimsel unsurların birer modelini de zaman içinde yapacağız. Bir tanesine karar verdik. Semerkant’taki Uluğbey Rasathanesi olacak. Bunun gibi onlarca eser gittikçe Bilim Parkımızı güçlendirecek. Türkiye’nin bu çaplı ilk Bilim Merkezi Konya’da açılıyor. Türkiye’nin en büyük Bilim Parkı da Konya’da açılmış olacak. Ankara Yolu, sanayisi ile birlikte düşünüldüğünde bir bilim vadisi haline gelecek” dedi. TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE DAVET Başkan Akyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Nisan Cumartesi günü saat 13.30’da Şehir Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde Bilim Merkezi’nin de açılışını yapacağını belirterek, tüm Konya halkını toplu açılış törenine davet etti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL