ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Boğalar güreşti

BEYŞEHİR-Beyşehir’e bağlı Yeşildağ beldesinde düzenlenen boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu. Yeşildağ beldesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen Hasret Giderme Şenlikleri’nin bu yıl 8’incisi düzenlendi. Yeşildağ Belde Belediyesi ile Yeşildağ Kültür ve..

Boğalar güreşti

BEYŞEHİR-Beyşehir’e bağlı Yeşildağ beldesinde düzenlenen boğa güreşleri renkli görüntülere sahne oldu.

Yeşildağ beldesinde geleneksel olarak gerçekleştirilen Hasret Giderme Şenlikleri’nin bu yıl 8’incisi düzenlendi.

Yeşildağ Belde Belediyesi ile Yeşildağ Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından müşterek olarak düzenlenen iki gün süreli şenlikler, belde dışındaki Yeşildağlılar’la yerleşim biriminde yaşayan hemşehrilerini bir araya getirdi.Şenlikler kapsamında 6 çocuk sünnet ettirildi, okunan mevlid-i şerifin ardından sünnet çocukları düzenlenen sünnet gezisine katıldı.

Şenliğin en ilgi çekici bölümü ise boğa güreşlerinin yapıldığı anlar oldu. Şenliğin ilk gününde harman yerinde düzenlenen boğa güreşi müsabakalarında iki boğa güreşti. Yeşildağlılar ve şenliği izlemeye gelen katılımcıların büyük bir ilgi ve heyecanla izlediği müsabakalarda kafa kafaya güreşen mücadeleci boğaları ayırmak kolay olmadı. 

Müsabakanın galibinin “Gonur dana” olduğunu açıklayan Yeşildağ Belediye Başkanı Mustafa Ünlü, yarışmanın ardından yaptığı değerlendirmede, yerleşim biriminde uzun yıllar önce gerçekleştirilen boğa güreşlerini yeniden canlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Yeşildağ halkının geçmişe olan bir özlemini bu şekilde gidermeye çalıştıklarını anlatan Ünlü, “4 yıldır belediye başkanıyım ama 25 yıldır bu işin içerisindeyim. Eskiden mandalar beslerdik, bu yarışlar onlarla olurdu. Halkımızın bu boğa güreşlerine bir özlemi vardı. Onları memnun edebilmek adına bu müsabakayı düzenledik. Özel olarak besleyip yetiştirdiğimiz iki boğayı belli bir seviyeye getirdik, halkın gösterimine sunduk. Bizi utandırmadılar, beklediğimizden de öte kıran kıran bir mücadele oldu. Sonuna kadar devam eden,güzel bir mücadele oldu, halk da biz de memnun olduk”dedi.

Boğa güreşlerinde siyah danayı mağlup eden Gonur Dana’yı Vakıf Başkanı İshak Erciyes, 50 çuval yemle ödüllendireceklerini açıkladı.

Festival kapsamında, Hacıakif Adası manzaralı İskele mevkisindeki göl üzerinde motorlu tekne yarışları da düzenlendi. Bölgede faaliyet gösteren balıkçıların katıldığı yarışlar kıyıda toplanan katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Ayrıca, şenlikte bayrak koşusu da düzenlendi. Her iki yarışmada dereceye giren isimlere çeşitli ödüller ve hediyeler verildi.

Şenlikte Türk Halk Müziği sanatçısı Gülşah Kısaç ile Grup Anadolu ve Tuba Karakuş da belde meydanında ve İskele mevkisindeki alanda sahne alırken, verdiği konserlerle Yeşildağlılar’a unutulmaz anlar yaşattı. Türkülerde zaman zaman sanatçılara eşlik eden Yeşildağlılar, hep birlikte oynayarak şenliğin keyfini çıkardı.

Şenlik, yapılan ödüllü çekilişler ve yemek programı  ile sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL