ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Büyüyen Yüksekokul

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal Tablo”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:”Times New Roman”; mso-ansi-language:#0400;..

Büyüyen Yüksekokul

Normal
0
21

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal Tablo”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

BEYŞEHİR-Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd.Doç.Dr.Aziz Öztürk, 1989 yılında bir bölümle eğitim faaliyetine başlayan yüksekokulun ve önümüzdeki yıl program sayısını 9’a yükseltecek olan meslek yüksekokulunun sadece Selçuk Üniversitesi’nin değil, Türkiye’nin en büyük ve en saygın meslek yüksekokullarından birisi haline geldiğini söyledi.

            Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) iki yeni bölüm daha açılmasına onay verdiği  Beyşehir Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda  önümüzdeki eğitim yılından itibaren program sayısının 7’den 9’a yükseleceğini bildirdi.

            Gelecek yıl açılacak yeni bölümlere 80 yeni öğrenci alımı yapılacağını vurgulayan Öztürk, önümüzdeki dönemde halen bin 600 olan öğrenci mevcudunun daha yüksek noktalara ulaşacağını kaydetti.

            Ali Akkanat Meslek Yüksekokulu’nda açılmasına onay verilen “bankacılık ve sigortacılık” ile ‘lojistik’ bölümünün Türkiye’de yetişmiş ara eleman ihtiyacına önemli katkılar sağlayacağını belirten Yrd.Doç.Dr.Öztürk, şu bilgileri verdi:

            “Beyşehir’imize kazandırılan yeni programlar stratejik öneme sahip ve günümüzdeki gelişimi dikkat çekici düzeyde. Lojistik programının açılması sebebi; uluslar arası ticaretin artarak küreselleşmesi, ortak pazara girme çabaları, kara,hava ve deniz yolları ulaşımında ve şirketlere sağlanan lojistik hizmetlerinde artış yaşanması ve bu alanda nitelikli ara eleman ihtiyacıdır. Bu ihtiyaç, ancak meslek yüksekokullarından yetişecek insan kaynakları ile kapatılabilmektedir.

            Bankacılık ve sigortacılık programının yüksekokulumuz bünyesine kazandırılması sebebi ise, dünyadaki bankacılık ve sigortacılık alanındaki baş döndürücü gelişmelerdir. Ülkemizin de buna kayıtsız kalamayacağı gibi, finans sektöründeki büyümeden Türkiye’nin gereken payı alması gerekmektedir. Bankaların bireylere, şirketlere ve özellikle KOBİ’lere yönelik hizmetlerinin genişlemesi nedeniyle bu sektörde nitelikli ara elaman ihtiyacı doğmuştur.

            Her iki meslek grubu da birlikte ya da ayrı ayrı değerlendirilseler dahi hizmet sektöründe hızlı teknoloji kullanımı, artan insan kaynağı ihtiyacı ile hizmet sektörünün öncüleridir. Ayrıca, bu sektörlerde sürekli nitelikli meslek elemanına olan talep giderek artmaktadır. Bu talebi karşılamanın yolu da sürekli yeni meslek elemanlarının yetiştirilmesiyle mümkündür.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL