ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çetinkaya Konyalıları Coşturdu

            İZMİR – Uluslararası üne sahip resim sanatçımız Konya Hasanşeyh’ li Hikmet ÇETİNKAYA, Konyalılar Federasyonu ve İzan Organizasyonun İzmir Fuarında ortaklaşa düzenledikleri Konyalılar Festivalinde canlı..

Çetinkaya Konyalıları Coşturdu

            İZMİR – Uluslararası üne sahip resim sanatçımız Konya Hasanşeyh’ li Hikmet ÇETİNKAYA, Konyalılar Federasyonu ve İzan Organizasyonun İzmir Fuarında ortaklaşa düzenledikleri Konyalılar Festivalinde canlı performans sergiledi. Etkinlikte sanatçının elinden tablonun oluşumunu izleyen binlerce Konyalı hemşerisi ile sanatçı konuklar ve resim severler büyük bir heyecan yaşadılar.
            Katılımcılara sohbet havasında hitap eden ressam ÇETİNKAYA, yaptığı dört ayrı tabloyu kura ile belirlenen şanslı izleyicilerine armağan ederken şunları söyledi: “Sanatçının bir elinde fırça, diğer elinde kitap ve yüreğinde de sevgi olacak. Azimli olacak, yaptıklarını hiç beğenmeyecek. Kullandığı malzemelerin neye yaradığını ve kıymetini çok iyi bilecek. Şu elimde tuttuğum tüp renk değil boyadır. Renk boyaların karışımından elde edilen bir armonidir. Ona sesi, ışığı ve canı siz katarsınız. Sanatçı, palete sıktığı boyayla duygusal bir aşk yaşayan kişidir. Hepiniz resim yapabilirsiniz, bu çok kolay bir şey. Ancak sizin sanatçı olmanıza, sanatçı kalmanıza yaptığınız eserler ve toplum karar verir. Rabbim bana gelincik yapmayı salık verdi, ben de özgürlüğün ve tabiatın sembolü olarak gördüğüm gelincikleri yıllardır resmediyorum. Onlar da bana mutlu bir dünya ve evimin ekmeğini verdiler. Hediye ettiğim tablolar, girdiği evlerde umarım beni unutturmazlar.”
            Konuyla ilgili ortak bir açıklama yapan Konyalılar Federasyonu Başkanı Mehmet AYDOĞAN ve Federasyon Başkan Yardımcısı Ali DEVEBACAK: “Şöhreti yurt dışına aşmış bir sanatçı olarak kendisiyle gurur duyuyoruz. Atölyesindeki yoğun işlerinden ve zamanından fedakarlık yaparak böyle bir organizenin içinde olması bizleri çok mutlu etti. Ülkemizde mimar mühendis çoktur ama ülkesini seven, milletini seven, sivil toplum örgütlerini, milletin malı kurum ve kuruluşları seven Çetinkaya gibi sanatçı pek yoktur. Kendisine daim başarılar, güçlü ilhamlar diliyoruz.” dediler.
            Bu yıl ilki düzenlenen ve dört gündür devam eden Konya Kültür ve Sanat Günleri Festivali, Ahmet Özhan konseri ve Şeb-i Aruz semazen gösterileriyle muhteşem bir final yaparak sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL