ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Çöplükte yaşam savaşı

Beyşehir – İlçemizde etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kuş sürüleri ile sokak hayvanları çöp toplama merkezlerine akın ediyor.  Beyşehir-Şamlar köyü yolu üzerinde bulunan..

Çöplükte yaşam savaşı

Beyşehir – İlçemizde etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan kuş sürüleri ile sokak hayvanları çöp toplama merkezlerine akın ediyor. 

Beyşehir-Şamlar köyü yolu üzerinde bulunan ilçe merkezinin evsel atıklarının döküldüğü çöp toplama merkezinde, bölgede yaşam süren değişik türde binlerce kuş, çöp yığınlarının arasında yiyecek bulabilmek için kanat çırpıyor. Sürüler halinde çöp yığınlarının üzerine konan kuşlar, yiyecek adına ne bulursa besleniyor. Sığırcık sürülerinin ise çöp toplama merkezine dökülen çürük elmaların başına üşüşerek açlığını gidermeye çalışması dikkat çekiyor. Şiddetli soğuklardan bölgedeki sokak hayvanları da olumsuz etkileniyor. Yerleşim birimlerinde aç kalan sokak köpekleri, çöp toplama merkezine akın ediyor. Çöp dağlarının arasında yiyecek arayan sokak köpeklerinin arasında soğuktan öldüğü tahmin edilen bir köpek de yerde yatıyor. Yürek burkan görüntünün yaşandığı alanda yerde yatan köpeğin başından diğer köpekler de ayrılmadığı gözleniyor. Alanda annesinin yanında soğuktan korunmaya çalışan yavru köpekler de dikkat çekiyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL