ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Deniz bisikleti ile olta keyfi

           BEYŞEHİR – Olta tutkunlarının gözde mekanı Beyşehir Gölü’nde donun çözülmesinin ardından profesyonel avcılığın yanı sıra olta avcılığı da başladı.           Balığın daha..

Deniz bisikleti ile olta keyfi

 

         BEYŞEHİR – Olta tutkunlarının gözde mekanı Beyşehir Gölü’nde donun çözülmesinin ardından profesyonel avcılığın yanı sıra olta avcılığı da başladı.
          Balığın daha çok avlanılabileceği bir alan olarak düşünülen sazlıklar arasından su üzerine “rastgele” diyerek olta atan çoğu emekli olan amatör avcılar, saatler boyu göl kenarından ayrılmıyor.
          Hem stres attıklarını, hem de göl kenarında temiz hava alarak vakit geçirdiklerini anlatan amatör olta avcıları, amaçlarının Beyşehir’in meşhur balığı olan sazanın oltalarına takılması olduğunu belirtiyor.
          Olta tutkunu Fazlı Karagöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, emekli olduğunu belirterek, Beyşehir Gölü’nün kış mevsiminde uzun süre donması nedeniyle profesyonel avcılar gibi kendilerinin de bundan olumsuz etkilendiğini söyledi. Karagöz, “Her gün geliyoruz. Dün bir tane tuttuk. Yani don çözüleli bir tane oldu. Göl don olduğu için sıkıntı yaşadık. Don günlerde Öğretmenevi karşısında buzları kırarak avlanmaya çalıştık. Bu sene,  tekneciler dondan dolayı uzun süre balık tutamadığı için bu sene gölden çok balığın çıkacağını, bundan bizim de nasipleneceğimizi düşünüyorum.”dedi.
           Olta meraklısı Hasan Kandemir ise emekli olduğunu ve genelde öğleden sonra hava almak için geldiği göl kıyısında olta ile balık tutmaya çalıştığını belirterek, “Boş vaktimiz bol. Olta ile balık tutmak da boş vakitlerimizi değerlendirdiğimiz uğraşlardan bir tanesi. Bu sene kış uzun sürdü ve göl dondu. Buna rağmen buzlu da olsa göl kenarına güzel manzarasından dolayı geliyorduk. Beyşehir farklı bir yer. Göl kenarına o yüzden devamlı gelirim. Yarım saat oldu balık tutmak için geleli, şu anda tutamadık. Ama umutluyum. Hayalimiz Beyşehir’in meşhur sazan balığını avlamak. Önümüzdeki günlerde yasak sezon başlayacak ama bu amatör balıkçıları fazla etkilemeyecek. Bu sene daha çok balık tutacağımızı umuyorum.”diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL