ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Derbent’te konferans

          DERBENT – Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ramazan Altıntaş katıldı…

Derbent’te konferans

 

        DERBENT – Derbent Belediyesi Kültür Etkinlikleri Salonu’nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kelam Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ramazan Altıntaş katıldı.
        Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan konferansta kürsüye gelen Prof.Dr.Altıntaş, toplumda son dönemde kadına yönelik artan şiddet olaylarına da değindi. Peygamberimizin kadınlara çok büyük değer verdiğini konuşmasında anlatan Altıntaş, bugün toplumda Müslüman erkeklerin kadınlara istenilen derecede değer vermediğini belirtti. Her gün toplumda bir kadının öldürüldüğünü vurgulayan Altıntaş, “İşte her gün gazetelerde veya televizyon ekranlarında izliyoruz. Her gün bu toplumda bir kadın öldürülüyor, ona ağır işkenceler, şiddet uygulanıyor. Hakaretin, sosyal ayrımcılığın bini bir para. Ama maalesef, ölümcül sonuçlar doğuruyor. Bunlar hep cehaletten, İslami bilgisizlikten kaynaklanan, birbirimizin değerini bilmemekten kaynaklanan şeyler”dedi.

KADINA ŞİDDETE SEVGİ VE SADAKATLA ÖNLEM…

Tablonun bu şekilde olması nedeniyle toplumda birçok aile dramları yaşandığını   da anlatan Prof.Dr.Altıntaş, günümüzde gittikçe boşanmaların arttığını, ailelerde huzursuzlukların ortaya çıktığını söyledi. Toplumda yaşanılan bu rahatsızlıkların bir ilacının olduğunu ve bunun da sevgi, sadakat  ve güven olduğuna vurgu yapan Altıntaş, “Ne olacak bir ailede huzur olması için? Birincisi; eşlerin birbirine karşı sevgisi olacak, ikincisi sadakat olacak, üçüncüsü güven olacak, aralarında güven. İnsanlar birbirine güvenecekler ve dürüst hareket edecekler, onun için müslümandan da dürüstlük beklenir. İşte eğer bizde iman bulunursa, hayatımızın her alanında dürüstlük olursa, ailede, ticari ilişkilerde dürüstlük, sokağımızda, yöneticilerimizde, amirimizde memurumuzda dürüstlük  olursa, anne ve baba arasında, çocuklarımıza karşı dürüstlük olursa bu sıkıntılar da olmaz.işte İslam o yüzden bizden iman, dürüstlük,  sadakat istiyor, dolayısıyla müslümanda nezaket, nezafet olmalıdır.”dedi.

Yaklaşık 1,5 saat süren konferansın ardından din görevlisi Mehmet Erarabacı tarafından ilahiler seslendirildi.

GAZZE YETİM OKULU’NA DERBENT’TEN SINIF DESTEĞİ…

Programın sonunda Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, konferans veren  Altıntaş ile diğer katılımcılara duvar saati ve çeşitli hediyeler verdi. Acar, ardından yaptığı konuşmada, RİBAT İnsani Yardım Derneği’nin Gazze’de yapmayı planladığı Yetim Okulu’ndan söz ederken, bir sınıfın yapımına Derbent olarak destek vermek istediklerini belirtti, “Gazze’de Müslüman kardeşlerimiz, maddi ihtiyaçlar yerine okul istemiş, sınıf istemiş. Öyle bir çalışma başlatmışlar. İnşallah biz Derbent’te bir sınıfı yapacak çalışmayı başlatacağız. Rabbim inşallah yardım eder, biz de üstesinden gelmeye çalışırız”diye konuştu.

Konferansa RİBAT İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, RİBAT Aşevi  Müdürü Hasan Kaya, RİBAT Vakfı Kurulu Üyesi Ali İhsan Ersöz, Lale  Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tekeli ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL