ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Kütüphane Haftası Kutlaması

              BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkan Vekili Fahri Us, Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd…

Kütüphane Haftası Kutlaması

 

            BEYŞEHİR – Beyşehir İlçe Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliğe Kaymakam Muzaffer Başıbüyük, Belediye Başkan Vekili Fahri Us, Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat Sezgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, okul müdürleri, daire amirleri, il genel meclis üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
             Programında konuşan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, kütüphanelerin üretilmiş bilgiler içerisinde insanların o bilgiye ulaşıp yeni bilgiler üretmesi ve bulunmuş oldukları medeniyetin seviyesini daha ileriye götürmesi bakımından önemli kurumlar olduğunu ifade etti.
             Kütüphane Müdürü Kemal Yeşilyurt ise, kütüphanenin fiziki durumu hakkında bilgiler verdi. Kütüphaneden yararlanma istatistikleri hakkında da konuşan Yeşilyurt, halen 27 bin 926 kitap mevcudunun olduğunu belirttiği kütüphaneden geride kalan 2012 yılı içerisinde 75 bin 6 okurun yararlandığını söyledi. Yeşilyurt, bu yıl içerisinde 460’ı yetişkin, 659’u çocuk bin 119 kişinin kütüphaneye üye olduğunu, üye olan okurların yıl içerisinde 12 bin 341 kitabı evlerde okumak üzere ödünç aldığını kaydetti.
              Günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından yapılan konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından, Beyşehir Kütüphanesi’nden en fazla kitap okuyan isimlere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi. Kutlama programı, kitap sergisinin açılışı ve salonun gezilmesinin ardından son buldu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL