ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ecstasy Kullanımı Sınav Dönemlerinde Artıyor

           BEYŞEHİR – Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar, Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği’nde görevli polis memuru ve uyuşturucu madde uzmanı Aydın Şahin, “Alkol, sigara ve uyuşturucu..

Ecstasy Kullanımı Sınav Dönemlerinde Artıyor

 

         BEYŞEHİR – Konya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlar, Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği’nde görevli polis memuru ve uyuşturucu madde uzmanı Aydın Şahin, “Alkol, sigara ve uyuşturucu madde kullanımı, belirtileri, zararları ve korunma yolları” konularında Beyşehir Halk Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim semineri verdi.
         Seminere Beyşehir İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Erkan Macit, Beyşehir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Siper, ilçede görev yapan okul müdürleri, idareciler ve rehber öğretmenler katıldı.
          Uyuşturucu madde uzmanı Aydın Şahin, son yıllarda kullanımının yükseköğretim öğrencileri arasında artış gözlendiğini belirttiği ecstasy adlı hapların üniversite gençliğini tehdit ettiğine dikkat çekti. Bu hapın ciddi bir uyarıcı olduğunu ve üniversite öğrencileri tarafından genelde vize ve final zamanı kullanıldığını anlatan Şahin, “Öğrenciler bu dönemlerde ders çalışmak için kullanarak madde bağımlısı haline gelebiliyor. Gençler, sınavlar için ders çalışabilmek amacıyla 3-4 gün uykusuz kalmanın çarelerini arıyor. Bunu kullandığınızda 3-4 gün uyutmaz sizi. Üniversite öğrencileri bu dönemlerde kullanıyorlar ki, birkaç gün ders çalışacaklar. 3 ay yattıktan sonra birkaç güne ders sarktığında bunu kullanıyorlar. Uyuşturucu satıcıları biliyor ki o dönemleri, hangi tarihlerde sınav var, o dönemde bir yoğunlaşma oluyor. Bu hapların yurt dışından gelenleri 30-40 lira gibi fiyatlara satılıyor. Ancak haplar daha çok merdiven altında imal ediliyor. 2 liraya satılan bu türlerinin orantısız madde kullanımından dolayı zehirlenme etkisi de yapabilir” dedi.
        Bali, tiner ve tüp gaz koklayan madde bağımlılarına da dikkat çeken Aydın, Beyşehir’de de son dönemde az da olsa bu tür sorunlarla mücadele edildiğini söyleyerek, “Bu maddelerin kullanıcılarının direk beyine hükmederek ciddi sağlık sorunlarına ve hatta ölümlere yol açabilir. Bu tür maddeler çok sıkıntılı. Bunlara hukuken de bir şey yapamıyorsunuz, cezası yok tiner kullanmanın. Bu maddeleri bakkal da dahil herkes sattığı için denetimi çok zor, yaptırımı da çok değil, o yüzden bazı sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu. Şahin, madde bağımlılığı yaratan uyuşturucu maddelerin yanı sıra, alkol, sigara kullanımı zararları ve korunma yolları ile ilgili de katılımcılara yaklaşık bir saat süren bilgiler aktardı.
         Aydın Şahin, Halk Eğitim de düzenlenen programın ardından İhsan Kabadayı Ortaokulu’nda da öğrenci ve velilere yönelik sigara alışkanlığı ile çocukların bunlardan korunma yolları hakkında bilgi verildi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL