ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

Ekonomik istişare toplantısı

Anadolu Eko Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, beraberindeki bazı Konyalı ve Beyşehirli işadamları ile beraber Fas Krallığı’nın Türkiye Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini söyledi.  Öztürk, ziyaret sonrasında..

Ekonomik istişare toplantısı

Anadolu Eko Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk, beraberindeki bazı Konyalı ve Beyşehirli işadamları ile beraber Fas Krallığı’nın Türkiye Büyükelçiliği’ni ziyaret ettiklerini söyledi. 
Öztürk, ziyaret sonrasında Konya’ya dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Anadolu Eko Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği, Selçuk Üniversitesi (SÜ), Konya Ticaret Odası ve Fas Krallığı Ankara Büyükelçiliği bünyesinde geçtiğimiz haftalarda başlatılan “Hz. Mevlana’nın Gölgesinde Fas’a Diplomatik ve Ekonomik Buluşma” projesi kapsamında yürütülen karşılıklı buluşmaların bir devamının Fas Büyükelçiliği’nde gerçekleştirildiğini söyledi.
Fas Büyükelçisi Lotfi Aouard’un başkanlık ettiği büyükelçilikteki toplantıya, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım ve derneğe üye işadamları Yakup Yıldırım, Ali Umur, Oğuz Koçbeker, Muaz Gülyiğit ve Ahmet Özer ile Beyşehirli işadamları Fetullah Bayır ve Ali Rıza Arı ile beraber katıldıklarını belirten Prof.Dr.Öztürk, şunları kaydetti:
“Fas Krallığı Türkiye Büyükelçiliği aracılığıyla başlattığımız olduğumuz Konya Fas ilişkilerinin iki ayağı vardır. Bunlardan birincisi kültürel, ikincisi ekonomiktir. Her iki adımda da karşılıklı ziyaretler yapılmış ve ilgili muhatapların karşılıklı görüşmeleri sağlanmıştır. Konya ve Fas heyetleriyle yapılan bu ziyaret ve görüşmelerin uygulamaya yönelik neticeler vermesi için elçilikle birlikte büyük gayret gösterilmektedir. Son toplantıda yapılan ekonomik değerlendirmeden sonra, Sayın Büyükelçi 30 Mayıs 2014 tarihinde Fas’ta üniversiteler boyutunda yapılan çalışmalarımızı değerlendirmek üzere SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in başkanlığındaki bir üniversite heyetini yine Ankara’da kabul edeceğini söyleyerek, dünyada sadece Fas’ta yetişen bazı gıda ürünleri için SÜ’nün ilgili bölümlerinin TÜBİTAK bünyesinde ARGE çalışmaları başlatmak için şimdiden harekete geçtiklerini dile getirmiştir. Ziyaretin sonrasında Beyşehirli işadamlarımız tarafından sayın büyükelçiye tarihi Eşrefoğlu Camisi tablosu hediye ederek, Beyşehir’e davet edilmiştir. Büyükelçi ise, UNESCO Dünya Kültür Mirası’na katılmayı bekleyen tarihi camiyi en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirtmiştir

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL