ResimLink - Resim Yükle
Arşiv

El emeği, göz nuru

  Beyşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürdürülen kursun sonunda eğitimi başarıyla bitiren 64 kursiyere belgeleri de verildi. Kurs sergisi, tarihi Eşrefoğu bedesteninde açılırken, programda bir konuşma yapan Beyşehir Halk Eğitim..

El emeği, göz nuru

 

Beyşehir Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sürdürülen kursun sonunda eğitimi başarıyla bitiren 64 kursiyere belgeleri de verildi.

Kurs sergisi, tarihi Eşrefoğu bedesteninde açılırken, programda bir konuşma yapan Beyşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Ahmet Gündüz, MEVKA’nın desteklediği eğitim projeleri kapsamında Beyşehir merkezde 2, Bayavşar ve Sadıkhacı beldelerinde ise 1’er olmak üzere toplam 4 kursun açıldığını söyledi.

Bu kurslara katılan 76 kursiyerden 64’ünün başarı göstererek belge almaya hak kazandığını dile getiren Gündüz, “Atalarımızı bir sözü vardır; ‘sanat altın bileziktir’ diye. İşte burada 64 genç kızımız bugün itibariyle altın bileziklerini kollarına taktı. Şu anda 64 kızımız iş yapmaya hazır birer ustadır. Beyşehir’deki tekstil fabrikalarında bu kızlarımıza istihdam konusunda öncelik verilmesi halinde ben şahsen kendilerinin oldukça verimli eleman olacaklarına inanıyorum.”dedi.

Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük ise, kursiyerler adına Fadime Ünlü’ye sertifikasını verdikten sonra serginin açılışını yaparken yaptığı konuşmada, “Bu açılış töreni, 5-6 aylık bir eğitim süreci sonucunda eserlerin beğeni anlamında takdim edilmesi olacak.Bu, hem sosyal, hem ekonomik, hem de psikolojik yönü olan bir kurs. Bu kursların hazırlanmasında emeği olan tüm ilgili birimlere teşekkür ediyor, kursiyerlerimizi kutluyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından el emeği, göz nuru dökülerek hazırlanan ev tekstili ürünlerinin oluşturduğu serginin açılışı, protokolün birlikte kestiği kurdelanın ardından gerçekleştirildi. Protokol, daha sonra sergiyi büyük bir beğeni ile gezerken öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Törene Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaz, Beyşehir Ali Akkanat Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü  Doç.Dr.Ali Alagöz, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Nedim Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Taşdelen, Bayavşar Belediye Başkanı Polat Yetkin, Sadıkhacı Belediye Başkanı Şakir Özel ve daire amirleri, vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL